Et sæt til efteråret

Reklamelinks: Frakke, sweatshirt, kashmirbukser, taske, sneakers

Jeg savner altså allerede sommeren lidt. Det er lige pludselig blevet helt mørkt om morgenen, og så er jeg bare mere til 20+ grader og sol, end til 10-15 grader, regn og blæst.

Men that said, så er lange frakker, store trøjer og all things cashmere heller ikke helt dumt. Både trøje og bukser er lidt i kategorien “vil jeg give så mange penge for noget, der dybest set er homewear?”. Luksusversioner, javist, men stadig… Tasken lurer jeg til gengæld virkelig på! Farven er lidt sart i det, men jeg tænker, at den vil patinere ret fedt, og så kunne den bare være en fin pendant til min overvejende mørke garerobe. Frakken er en absolut klassiker og behøver ingen forklaring. Og så er der de sneakers der. For et år siden var jeg slet ikke til dem, og nu er jeg meget til dem. What gives? Jeg tror, at de skal min vej.

De her ville jeg godt have haft for et år siden

Reklame (tror jeg). Produktet er i hvert fald modtaget i gave.

Om en lille måneds tid er det et år siden, at jeg fandt ud af, at jeg var gravid (og havde været det i et stykke tid…), og med den viden starter en tsunami af nye spørgsmål og mærkelige informationer! Hvad betyder 19+3 eller 20+0? Må jeg stadig ligge på maven? Hvad må jeg spise – eller ikke spise? Og hvordan er det nu lige med parfume, make-up og cremer? Kristus.

Jeg fik set mine rutiner grundigt igennem og i den proces skulle jeg vende mig til at huske mine vitaminer hver dag. Jeg har ellers lidt haft en tilgang i retning af “hvis jeg spiser varieret og ellers har det fint, så burde vitaminpiller være overflødige”, men jeg ved det jo dybest set ikke og når det kommer til Oskar, vil jeg hellere være safe than sorry. Jeg skrev om mine gravid-kosttilskud her og som I måske kan fornemme, er der altså en del. Multivitamin fra brand 1, fiskeolie fra brand 2, jern fra brand 3 og kalk fra brand 4 – bare for at have basen dækket. Det er mange pilleæsker, og det er ikke som sådan et problem, når man er hjemme (andet end for skabspladsen), men det var altså virkelig irriterende, hver gang vi skulle overnatte andre steder og det skete faktisk en del. Så stod jeg der med mine tusinde æsker og skulle enten fylde en halv weekendtaske med pilleæsker eller sidde og tælle op og lave små ‘dagspakker’… First world problem, javist, men det var altså åndet.

Fast forward til lige omkring Oskars fødsel, hvor Vitacare kontaktede mig og sendte lige præcis det produkt, jeg havde manglet, i min retning (så altså, de er modtaget til test). Vitaminer i dagspakker! Halleluja! Og så kommer de både til gravide og til ammende. En dagsdosis består af fire piller og de indeholder lige præcis de vitaminer og mineraler, kroppen har brug for. Når man fx skal på weekend hos svigerforældrene, så klikker man bare to striber af og tager dem med. Det er ikke den allerbilligste måde at gøre det på, men lige omkring 6 kroner om dagen er heller ikke katastrofalt mange penge, kan man sige. Og så er det edermanme nemt – og nemt er godt, både når man er gravid og i særdeleshed, når babyen pludselig er ude!

Jeg kan selvfølgelig ikke sige, om de er hverken værre eller bedre end alle mulige andre vitaminpiller – det har jeg slet ikke uddannelsen til – men jeg er vild med nemheden i pakningen!

Såeh, det var lige dagens tip til gravide og fellow-ammende.

5 tips til dig, der er gravid (eller mor)

(For tips får du ikke nok af i forvejen)… Faktisk får I lige et bonustip før vi starter: Tag alle tips og gode råd med et gran salt. Hvad der var den hellige gral for nogen, virker ikke nødvendigvis for dig – og omvendt. Men derfor er lister stadig hyggelige og så kan I jo bare tage det med, der lyder fornuftigt.

  1. Lad være med at købe for meget før babyen kommer! Jeg lavede denne liste da jeg var gravid og den her opdaterede version for små tre måneder siden. Det er så individuelt hvad man har brug for, og man ved det ikke, før man står med babyen derhjemme.
  2. Køb brugt. Ikke alt selvfølgelig, men der er så mange penge at spare på rigtig lækkert baby- og børnetøj, når man køber brugt – en hel del af tøjet (specielt de mindste størrelser), er nærmest ikke engang brugt, fordi babyer vokser så skide hurtigt. Jeg har haft bedst held på Reshopper og Tradono.
  3. Stol på dig selv. Du kender din baby og din situation bedst. Altid! Jeg har allerede snakket med alt for mange virkelig gode mødre, der er helt undgår at gøre eller sige forskellige ting offentligt, fordi de er bange for hvad det såkaldte ‘morpoliti’ siger. Og det er så ærgerligt! Bare hvil i det og stol på, at hvis det føles fint, så er det nok også fint. Der er ikke kun én rigtig måde at være mor på.
  4. Lær at bruge en fastvikle. Det kan måske virke uoverskueligt, når man for første gang står med en sur baby og seks meter stof, men øvelse gør mester og så bliver det endda endnu lettere, når bebsen kan holde sit eget hovede. Oskar falder altid helt til ro i sin vikle og det giver så meget frihed, at man kan bruge begge arme og gå på trapper og andre smarte ting. Og så synes jeg personligt, at viklen er både pænere og mere behagelig i længden end en sele, men det er selvfølgelig en smagssag.
  5. Nemme løsninger er gode løsninger. Så længe det føles rigtigt, selvfølgelig. Jeg ammer stadig Oskar i søvn hver aften. Nogle dage kommer han aldrig ud af sit nattøj – andre dage ender han med at sove i sit.. æh.. dagstøj? Vådservietter er nemmere end skumklude. Og jeg kunne blive ved.

Har I noget, der skal tilføjes til listen? Det er så hyggeligt og sjovt at høre fra jer – folk er forældre på så mange forskellige måder, og det er ret fascinerende at følge med i andres selvfølgeligheder. Nogle ting er man bare helt enige om, mens man på andre punkter står med en følelse af, at man ikke kunne komme længere væk fra hinanden.

Oskars uldne ønskeliste

uld til baby

Reklamelinks: 1: Zara cashmerestrik 2: Huttelihut elefanthue 3: Joha ulddragt
4: TGTBB trøje og bukser i cashmere 5: Dillings body og leggings i merino
6: Zara cashmereleggings 7: Engel uldfutter 8: TGTBB heldragt i cashmere

… Ellers Oskars mors uldne ønskeliste måske. Og den kunne have været mindst 3 gange så lang. Der er så meget sødt babytøj out there jo – og i nogle virkelig lækre materialer. Hvis Too Good To Be Basic lavede cashmereheldragten i størrelse voksen, så ville jeg ikke gå i andet hele vinteren…

Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvor meget vi egentlig skal bruge, men der skal i hvert fald nogle bodyer og nogle lune bukser hjem. Og hue. Og futter. Who am I kidding, vi mangler jo i virkeligheden det hele. En stor del af det satser jeg dog på at finde brugt på bl.a. Reshopper og Tradono, for helt ærligt, det føles fjollet at give for meget for tøj, der kan bruges i så kort tid – det meste brugte er jo (af netop den grund) i virkelig god stand. Og så kan man bruge pengene på nogle få, virkelig lækre ting. Eller på en opsparing til noget helt nyt og spændende, som I må høre mere om en anden god gang.

6 sneakers til sensommeren

sneakers

Reklamelinks: 1: Onitsuka Tiger GSM 2: Vans Old Skool 3: Reebok Classic Revenge
4: Nike Air Skylon II 5: Veja V-10 6: New Balance W990

Efterår er jo egentlig støvleårstid #1 – og jeg elsker støvler! Specielt de lidt spidse af slagsen og selvom jeg sådan set går fint i alle mine støvler, så er de lange barnevognsture altså mere sneakersvenlige.

De her seks er øverst på listen i øjeblikket, men jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for hvilket par, jeg er mest til. Nummer et, fem og måske også tre ligner hinanden til forveksling og er helt på linje med mine elskede Stan Smiths – klassikere hos mig. Vans’ne har jeg allerede, bare i lærred, men de er altså lidt fede i læder også! De sjoveste er helt klart dem fra Nike (og så ville de gå åndssvagt godt til den her trøje), men bliver man træt af farven? Og er nummer 6 bare lidt for sporty, når man i forvejen trisser rundt med barselsknold og hættetrøje?