Siden sidst...

Secondhand til de mindste

secondhand til børn

Måske min nye yndlingshobby – secondhand shopping til Oskar. Vi er oppe på omkring 70% genbrug i hans garderobe as we speak og tallet vokser bare.

Der er så mange fordele ved at shoppe genbrug til børn, at jeg slet ikke ved hvor jeg skal starte. Miljøhensyn er en kæmpe bonus for eksempel! Og det må efterhånden også være løbet godt op, hvad jeg har sparet på tøjkøb – bodyer og bukser giver jeg i snit 15-20 kr/stk for, tror jeg, og hans regnsæt fik jeg for 25 kroner. Derudover synes jeg, at man slipper en del af den der “åååh nej, græspletter på de dyre bukser og figenstang i den dyre trøje”. Ikke fordi, man ikke skal passe på tøjet, men det gør bare lidt mindre ondt med mærkelige pletter, når det ikke har kostet en bondegård. Det giver desuden rum i budgettet til de ting, man måske ikke kan finde eller har lyst til at købe brugt.

For der ér ting, jeg af princip gerne vil have fra ny. Sko for eksempel (altså til Oskar – jeg selv har en del brugte sko og støvler efterhånden). Det er noget med de små nuttefødder, der skal udvikle sig rigtigt og derfor ikke har godt af sko, der allerede er ‘trådt til’. De sko han går mest i, skal bare være i orden.

Så er der de ting, man bare ikke kan finde, når man skal bruge dem, og så må man jo punge ud og købe det fra ny. Den ryger jeg også i ind i mellem og for lige at slå det fast: Det er altså også helt okay! Ingen bashing her. For mig er der bare gået lidt sport i at finde tingene brugt, så det irriterer mig lidt, når jeg ikke kan finde det og må betale fuld pris – hvem sagde nærig jyde?

Og så får I lige mine bedste tips til genbrugsshopping:

 • Hav et overblik over hvad du reelt set mangler og prøv at hold dig til det. Jeg endte på et tidspunkt med for mange trøjer og nærmest ingen bukser i garderoben. Det er spild af både plads og penge.
 • Ignorér kønskategorier. I hvert fald 1/3 af Oskars tøj har jeg fundet på “pigereoler” eller i pigekategorien i apps og når man som mig er mest til afdæmpede naturfarver, så er det alligevel ikke til at se forskel.
 • Vær kritisk i forhold til kvalitet vs. pris. Jeg har et par gange købt noget, fordi det var virkelig billigt – nogle gange var det et steal, men andre gange har prisen været lav, fordi tøjet var slidt. Det ender jeg alligevel med ikke rigtig at bruge og når jeg nu ved, at jeg gerne vil have mindst et barn til, så må basistingene altså godt være i orden – også selvom de så er lidt dyrere.
 • Ville du have købt det fra ny? Det spørgsmål er jeg blevet meget bedre til at stille mig selv og det har virkelig hjulpet til at undgå fejlkøb. Hvis jeg ikke ville købe det fra ny på grund af fx farve eller mønster, så skal jeg jo heller ikke købe det brugt.

Har I nogle gode tips, jeg ikke har været omkring? Så del dem endelig i kommentarfeltet! Jo mere tøj, der skifter hænder, des bedre er det.

Jeg har i øvrigt fundet langt det meste af Oskars tøj i Lille Nor på Frederiks Allé. Her er konceptet, at folk lejer en reol i en periode, og sælger ud der. Det gør, at udskiftningen er ret høj – der er noget nyt hver gang jeg er deroppe i hvert fald. Og så kan jeg rigtig godt lide, at jeg kan stå med det i hånden og tage det med med det samme (når det fx pludselig blev sommer og ens stakkels barn ikke ejede ét par shorts…). Reshopper og Tradono har jeg også været heldig på, men der kommer man hurtigt til enten at betale porto eller at løbe byen rundt efter en body her og et par bukser der, så det skal lige være det værd.

4 kommentarer

 • HS

  Super fedt indlæg! Jeg er selv fra Aarhus og en nærig jyde, så nægter (ofte)også at betale fuld pris 😉

  Som du selv nævner med Reshopper, skal man desværre ofte byen rundt, så det kunne være jeg skulle prøve Lille Nor! Jeg troede dog, at de kun solgte “dyrere” mærker og at man så stadig skulle give 200 + for tøjet der? Har de virkelig også bodies osv. til under 100? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ejmen så er den jo perfekt til dig! Nejnej, der bliver solgt alt muligt – det er jo helt afhængigt af, hvad folk sætter til salg på de reoler, de lejer :). Der er selvfølgelig nogle mærkevarer, der er lidt dyrere, men jeg har købt mindst 15 bodyer deroppe (nu gider jeg ikke lige tælle dem) og jeg har aldrig giver mere end 30-40 kroner stykket.

   Men jeg kan godt forstå, at du tænker det. Jeg kom faktisk først derind, da en fra min mødregruppe slæbte mig med – det ser så lækkert ud udefra, at jeg var sikker på, at det ville være vildt dyrt 😀 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Helt reelt spørgsmål, fordi jeg er ny i det her og vitterligt ikke aner det: Hvor længe bruger man egentlig bodyer til sit barn? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Hm, altså nu er Oskar jo min første ø, så hvor længe det fortsætter ved jeg af gode grunde ikke. Til de smider bleen forestiller jeg mig 🤷‍♀️.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst...