Tankemylder om institutioner og adskillelseskultur

Om nattesøvn og allergivenlige dyner

majsdyne

Reklame – dyner og puder modtaget i gave fra Liams.dk

Lige så længe jeg kan huske, har søvn været en big deal for mig. Jeg elsker at sove! Og jeg er god til det. Jo, bevares, alle kan da sove, så på den måde er det er lidt sølle skill, men vi snakker god til det, som i at kunne sove hvor som helst og når som helst. I busser, i fly, i biler, på gulvet, på sofaen, på stranden… Og vist også hos frisøren en enkelt gang. De der massagestole, i ved.

Nå, men med en baby i huset er søvn pludselig gået fra at være en selvfølge til en luksus. Vi har heldigvis været nogenlunde forskånede med Oskar, der for det meste sover med få opvågninger og vågner mellem halv syv og halv otte. For det meste. Og det er faktisk ikke engang fordi vi kører det store putteritual. Vi lægger os ind i sengen, og så ammer jeg. Synger måske lidt eller snakker bare helt forsigtigt. Oskar møffer lidt rundt, og så finder han ro og falder i søvn. Igen – for det meste. Det samme gør sig gældende til middagslurene, der oftest bliver taget indenfor.

Lang historie kort bruger vi rigtig meget tid i dynerne, så selvfølgelig skal de være i orden. Jeg er selv allergisk overfor husstøvmider, og det er ved gud en irriterende allergi, så vi er ret obs på at gøre vores til at Oskar ikke udvikler det. Så da søde Lea fra Liams.dk spurgte, om vi ville teste et sæt allergivenlige majsdyner, måtte jeg straks ind og læse lidt op på det – og så skyndte jeg mig at sige ja tak. Derfor: Dyner og puder modtaget som gave til test – yes?

Majsdyner?

Hvis I er nysgerrige synes jeg faktisk, at I skal smutte forbi her og læse det hele selv, men jeg vil lige hive de ting frem, som var vigtige for mig.

Dynerne er skabt af den majsstivelse, der er tilovers efter majsproduktion og er altså et skridt på vejen mod en mere bæredygtig tilværelse – noget jeg forsøger at blive bedre til hele vejen rundt, så hvorfor ikke også her? Fibrene i dynerne er både temperaturregulerende og fugtafvisende, så de blier hverken for varme eller for kolde, og så sørger de for, at sved ikke bliver absorberet, men transporteret væk. Den feature kunne jeg virkelig godt have brugt de første par måneder efter fødslen, hvor den famøse momheat virkelig var en ting. Kristus, der er intet mere irriterende end at vågne af en klam, våd dyne, når ens baby endelig sover.

Det allervigtigste for mig var dog allergivenligheden – livet er for kort til dyner, der får en til at nyse. Majsdynerne er behandlet med en 100% naturlig og Oeko-Tex certificeret støvmidebehandling, så tjek og tjek.

majsdyne

Men er de så gode?

Ja, det synes jeg. De opfører sig lidt anderledes end en dun-dyne, og det skulle jeg lige vende mig til. De er ikke så fluffy til at starte med, men det bliver bedre ved brug. Derudover var det som om fibrene “larmede” lidt i starten. Det er svært at forklare, men det forsvandt helt ved brug. Som om det lige skulle soves til. Til gengæld så virker temperaturreguleringen altså! Jeg (well, Oskar og jeg) har brugt dynerne siden september, så de er testet godt igennem efterhånden og de holder altså temperaturen og vigtigst, holder sig tørre. Oskar sveder fx helt sindssygt på hovedet, når han falder i søvn, og der er puden altså bare mere tør, når man vender den, end den han har med dun.

Alt i alt en kæmpe anbefaling – specielt til dig, der er allergiker eller sveder meget om natten. Og så lagde jeg i øvrigt lige mærke til, at både puder og dyner faktisk er sat ned lige nu. Bare et tip. I finder majsdynerne her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tankemylder om institutioner og adskillelseskultur