Den fineste frakke

Selvforkælelse i form af Århus’ bedste take-away

karma sushi

Sponsoreret indlæg – Reklame for Just-Eat

Siden Oskar blev en del af vores hverdag herhjemme, har vi nok bestilt mere take-away end vi har samlet på seks år vi har boet sammen. For der er fart på i hverdagen og på de ekstrahurtige dage, vil vi simpelthen hellere bruge tiden på hinanden og Oskar end på at stå i køkkenet – sådan lidt selvforkælelse i form af god mad uden arbejde, det skal man altså ikke undervurdere. Enter: Just-Eat. Gode gamle.

Jeg kan huske, at lige da vi var flyttet sammen og havde verdens mindste madbudget, der blev det kun til ganske få bestillinger – og det var altid pizza. Uden undtagelse. Nu er det ikke fordi, vi har droppet pizzaerne fuldstændig, bevares, men vi er blevet langt bedre til at udnytte udvalget af take-away i Århus!

Og så er det jo også med at udnytte, at Oskar er så lille, at vi stadig kun behøver at bestille til to personer. Haha. Han smager på det meste, men spiser ikke det store med mindre vi snakker bagte rodfrugter eller de der fesne majssnacks til babyer. Nå, sidespor.

Karma Sushi

karma sushi

Favoritterne i øjeblikket er fra det asiatiske køkken, nemlig Sushi bowls fra enten SeiSei eller Karma – dem på billeder et Tuna Sesame og California Bowl fra Karmas frokostmenu.

Sushi bowls er et genialt koncept! Det er vildt lækkert, vi får tanket op på fiske-kontoen og med de fine bowls får man virkelig meget mad for pengene i forhold til klassisk sushi (og så er de faktisk også mere hyggelige at sidde med, synes jeg. Men jeg er også en sucker for alt mad, der kan spises med én hånd).

Oskar får selvfølgelig ikke noget af de store rovfisk (som fx tun eller laks) ligesom at jeg holder igen med det nu her, mens jeg stadig ammer. Derudover piller vi det mest spicy mad fra, så han ikke går helt i chili-chok – men der er stadig masser af gode smagsoplevelser for et barn i sådan en bowl. Her var der fx radise, agurk, tang, avocado, forårsløg, ris, okra og surimi.

karma sushi

karma sushi

Grillen Burgerbar

grillen burger

Når det skal være lidt mere fedtet – og det skal det ind i mellem – så er Grillen er virkelig godt bud! Burgerne er virkelig gode, og så er de hverken for små eller for store. Nåja, og så har de curly fries – måske endda byens bedste af slagsen? Uh, og estragonmayo! Jeg troede, at chilimayo var svaret på alt, men estragonmayo altså! Årh, that’s a love story.

Hvis du har det lidt mandags-agtigt, eller bare savner at føle dig som en otte-årig til en børnefødselsdag, så tag og bestil en shake med. Min favorit er den med vanille og karamelsovs på billederne – det er en heftig omgang, der mætter virkelig meget, men hvis man bestiller den med sin burger, kan den snildt holde sig i køleskabet i nogle timer til når man bliver snacksulten igen. Det kan altså virkelig anbefales!

I forhold til Oskar kunne man måske godt have pillet noget fra, men jeg skal være ærlig og sige, at det gad vi ikke – vi ville begge have vores burger for os selv og det føltes lidt forkert at give fritter til så lille et menneske, så som de rådne forældre vi er, gav vi Oskar en rugbrød med leverpostej og et eller andet grøntsagshejs ved siden af. Han skal nok finde ud af, hvad han går glip af senere. Haha.

grillen burger

Andre gode bud

Nogle andre favoritter herhjemme er mexicanske Vaca i Mejlgade med byens bedste burritos og The Original Pita i Guldsmedegade, der begge stort set lige er kommet på Just-Eat (og som begge er super nemme at dele med en Oskar-størrelse i øvrigt). Og så så jeg lige, at Gorms Pizza også er kommet på – har I prøvet dem mon? De ser lidt vilde ud for én, hvis favoritpizza er tømmermændsklassikeren med kebab, salat og dressing, men det virker som om, at det kan et eller andet.

Og hey, I må endelig smide en kommentar, hvis I har en Århusfavorit på Just-Eat, som jeg fuldstændig har misset her! Udvalget er ret stort, så der jo en vis risiko for, at jeg har overset noget helt fantastisk – så hvad skal jeg prøve næste gang?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den fineste frakke