5 tanker fra en sommerferie med en baby

En dag på barsel

barsel

“Hvad laver du så egentlig, når du er på barsel?”… Jamen godt spørgsmål. Alt intet. Det her er en rimelig gennemsnitlig dag i barselsboblen. Jeg overvejede virkelig om det skulle være en dag eller en uge, fordi dagene simpelthen kan være så forskellige, men hold nu, det var blevet et lang indlæg. Så here goes.

5.50: Oskar møffer mens både Christian og jeg selv lader som om, at vi sover, i håb om at den anden står op først.
– Oskar: *gryntelyd* *kort, intens presselyd* *SPLAT*.
Jeg får øjenkontakt med Christian, og vi ved begge to godt, at det dér, var en lorteble. Så er dagen ligesom i gang.
– Mig: … Vi burde nok lige tjekke den ble der…
– Christian: …
– Mig: …
Christian står op med Oskar og lortebleen. Jeg vender mig om og sover videre <3.

7.30: Christian planter Oskar mere eller mindre ovenpå mit ansigt. Jeg er vågen(agtig).

7.35: Kaffe. Amning. Morgenmad. I den rækkefølge. Og med Go’ Morgen Danmark i baggrunden.

8.15: Oskar er helt møffet og jeg prøver at amme igen. Han spiser nærmest intet, men falder til gengæld i søvn på mig. Hvem sagde tryghedssøgende? Nå, jeg lader ham sove på mig mens jeg sumper Instagram og whatnot. Hvad gjorde mødre før smartphonen?

9.45: Oskar er vågen igen. Pæn lur, men den lå lige en time tidligere end den ‘plejer’. Det er jo stadig morgen! Jeg gør derfor det eneste fornuftige – spiser morgenmad nummer to – og fikser en salat til aftensmaden, mens Oskar triller rundt på et tæppe på køkkengulvet og siger hyggelige lyde.

10.15: Vi kigger i “Gårdens dyr” og “Skovens dyr”. Sidstnævnte har billeder af både bjørn og los (?!) og jeg forudsiger nogle fremtidige forklaringsproblemer eller en dreng, der ikke tør gå i skoven. Bogen er i øvrigt originalt fra Belgien – har de bjørne og losser der? Er jeg komplet uvidende? Jeg gider ikke google det.

12.00: Jeg aner ikke hvad de sidste næsten to timer er gået med. Noget amning, noget kiggen rundt i lejligheden med Oskar på armen, noget bleskift… Tiden flyver i hvert fald, og Oskar begynder at blive lidt træt og møffet igen. Vejret er fantastisk, så jeg skynder mig at pakke en taske og tage noget tøj på, og så triller vi ud i verden.

12.30: Kursen er sat mod Trøjborg, og jeg krydser fingre for, at min bedste veninde gider lege med os.

12.40: Svar på messenger – det gider hun godt – så vi triller videre mod Trøjborg mens Oskar falder i søvn.

13.15: Jeg har fanget min søde veninde Julie, og vi køber en iskaffe to-go og triller mod lystbådehavnen. Oskar vågner på vejen. Det var en af de slags lure, der ikke er lang nok til, at han faktisk er udhvilet, men lige præcis så lang, at der kommer til at gå hundrede år, før han falder i søvn igen – og indtil da, er han bare ikke lige så sjov, som når han er helt udhvilet.

14.40: Den sidste halvanden times tid er gået med snak og hyg i solen, og Oskar har faktisk taget det enormt pænt, den korte lur taget i betragtning. Ret fedt. Og tænk at september kan være så sommerlig? Min veninde smutter videre og Oskar og jeg har halvanden times tid inden Christian får fri, og vi kan hente ham fra arbejde. Jeg sætter kursen mod havnebadet, hvor vi kigger på det der “bliv-trukket-i-en-line-på-et-surfboard”, ammer lidt igen og så småt begynder at sætte kursen mod midtbyen.

15.59: Vi står foran Christians arbejde. Jeg klapper mig selv på skulderen over min timing, der for en gangs skyd sidder lige i skabet.

16.00: Christian kommer ud, og vi vender næsen hjemad. Oskar er begyndt at blive utålmodig, så vi går forbi Suppestegogis. Jeg havde ellers store planer, men isen må blive en anden god gang.

16.30: Jeg ammer og Oskar tager en ti-minutters lur. Useless. Han bliver SÅ træt i aften.

17.30: Tidlig aftensmad mens Oskar leger på gulvet og en eller anden DR dokumentar kører i baggrunden. Jeg har ramt en lille mur, og skal lige slå mave før jeg kan noget som helst igen.

18.30: Oskar kører lige på grænsen mellem grin og gråd. Og han vil. ikke. ligge. ned. Så vi danser rundt mens min aftenkaffe bliver kold.

19.00: Det er tidligt, men jeg prøver at putte Oskar. Han spiser, lukker øjnene et lille sekund og bestemmer sig så for, at det var for tidligt.

19.15: Jeg giver op, sætter Oskar over på Christian og begynder på indlægget her, mens Oskar griner af sin far et sted i lejligheden.

20.10: Oskar er møffet igen og Christian giver op. Jeg giver putningen et skud igen.

20.20: Oskar spiste og gik ud som et lys. That’s my boy.

20.30: Ansigtsmaske i fjæset, stille musik på anlægget og klar til at skrive resten af det her indlæg.

20.45: Ansigtsmaske 1 af, ansigtsmaske 2 på. Det er i øvrigt den her og den her fra Karmameju, jeg kører for tiden. De er en gave, så det er en form for reklame, men shit, de kan anbefales!

21.04: “WAAAAAH”. Oskar er vågen. Jeg løber gennem lejligheden med en ansigtsmaske i hovedet og tænker ‘fuckfuckfuck’. Lægger mig ind til Oskar og aer ham på hovedet og næsen.

21.08: Han sover igen.

21.09: Jeg lister ud.

21:10 Ansigstmaske af. Creme på. Resten af aftenen kommer til at stå i bloggens tegn.

22.00: Sengetid. Jeg ligger og kigger på min lille, sovende mussebebs indtil mine øjne ikke kan holde sig åbne længere.

22.01: Lights out.

5 kommentarer

 • Line

  Ja! Og filan siger en Los eller en skilpadde for den sags skyld?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Jeg forestiller mig, at lossen lyder som en stor, lidt hangry huskat. Men en skildpadde?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   hæhæhæhæhæ, forresten, var der ikke noget med, at lyden til nogle af dinoerne i Jurrasic Park faktisk er skildpadder, der knalder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvornår på dagen går du i bad?
  Hvor gammel er Oskar? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det svinger fra morgen, middag og aften – afhængig af hvad vi laver den dag og så hvordan Oskars humør er. Det fungerer bedst, når han lige har sovet og spist 😁.
   Han er 5,5 måned nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tanker fra en sommerferie med en baby