5 tips til dig, der er gravid (eller mor)

De her ville jeg godt have haft for et år siden

Reklame (tror jeg). Produktet er i hvert fald modtaget i gave.

Om en lille måneds tid er det et år siden, at jeg fandt ud af, at jeg var gravid (og havde været det i et stykke tid…), og med den viden starter en tsunami af nye spørgsmål og mærkelige informationer! Hvad betyder 19+3 eller 20+0? Må jeg stadig ligge på maven? Hvad må jeg spise – eller ikke spise? Og hvordan er det nu lige med parfume, make-up og cremer? Kristus.

Jeg fik set mine rutiner grundigt igennem og i den proces skulle jeg vende mig til at huske mine vitaminer hver dag. Jeg har ellers lidt haft en tilgang i retning af “hvis jeg spiser varieret og ellers har det fint, så burde vitaminpiller være overflødige”, men jeg ved det jo dybest set ikke og når det kommer til Oskar, vil jeg hellere være safe than sorry. Jeg skrev om mine gravid-kosttilskud her og som I måske kan fornemme, er der altså en del. Multivitamin fra brand 1, fiskeolie fra brand 2, jern fra brand 3 og kalk fra brand 4 – bare for at have basen dækket. Det er mange pilleæsker, og det er ikke som sådan et problem, når man er hjemme (andet end for skabspladsen), men det var altså virkelig irriterende, hver gang vi skulle overnatte andre steder og det skete faktisk en del. Så stod jeg der med mine tusinde æsker og skulle enten fylde en halv weekendtaske med pilleæsker eller sidde og tælle op og lave små ‘dagspakker’… First world problem, javist, men det var altså åndet.

Fast forward til lige omkring Oskars fødsel, hvor Vitacare kontaktede mig og sendte lige præcis det produkt, jeg havde manglet, i min retning (så altså, de er modtaget til test). Vitaminer i dagspakker! Halleluja! Og så kommer de både til gravide og til ammende. En dagsdosis består af fire piller og de indeholder lige præcis de vitaminer og mineraler, kroppen har brug for. Når man fx skal på weekend hos svigerforældrene, så klikker man bare to striber af og tager dem med. Det er ikke den allerbilligste måde at gøre det på, men lige omkring 6 kroner om dagen er heller ikke katastrofalt mange penge, kan man sige. Og så er det edermanme nemt – og nemt er godt, både når man er gravid og i særdeleshed, når babyen pludselig er ude!

Jeg kan selvfølgelig ikke sige, om de er hverken værre eller bedre end alle mulige andre vitaminpiller – det har jeg slet ikke uddannelsen til – men jeg er vild med nemheden i pakningen!

Såeh, det var lige dagens tip til gravide og fellow-ammende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tips til dig, der er gravid (eller mor)