Noget af det, man ikke snakker om

En status på den anden side af brystbetændelse og brystbyld

amning

Nå, sidst jeg gav lyd herinde var det med brystbyld og betændelsespose – et koncept, der sluger alt det overskud, der er tilbage med en to måneder gammel baby. Det er hands down det mest rådne, jeg har været igennem og jeg holder fast i, at jeg hellere ville føde igen end at gentage det forløb. Heldigvis har ting det med at blive bedre, men det der med, at det skal blive værre før det bliver bedre? Det passer åbenbart.

Drænet blev lagt i om tirsdagen efter et latterligt forløb, hvor både min praktiserende læge og vagtlægerne skulle have reageret helt anderledes. Nå, men drænet kom i, og det holdt faktisk op med at gøre ondt efter det. Det var spændingen mere end betændelsen, der gjorde ondt åbenbart. At gå rundt med sådan et dræn er – well – drænende (høhø), men det var åbenbart ikke nok.

Torsdag middag stod jeg i køkkenet med Christian, da det pludselig føltes underligt ved mit bryst, og da jeg kiggede ned, var der (kræftedeme) gået hul på bylden! Altså som i: Der var hul i forvejen til drænet, men det har simpelthen ikke været nok, og så stod jeg ellers der, med betændelsen løbende ud af et nyt hul i mit bryst. So yeah, that happened. Og så smuttede jeg ellers på hospitalet igen… På den lyse side betød det, at det blev enormt nemt at dræne bylden, men shit et chok! Og så blev den aftale jeg havde fredag rykket til mandag, så drænet blev i hele weekenden, hvor der dog ikke rigtig kom noget ud, så mandag – efter en lille uge – slap jeg endelig af med drænet.

Efter et yderligere tjek i fredags og et tjek i går – jeg er seriøst på fornavn med halvdelen af den endokrine afdeling på kommunehostpitalet – er jeg nu også stoppet på antibiotikaen. Så altså. Jeg er endelig ‘rask’, og nu er det faktisk bare at se fremad.

Hele forløbet har jo desværre fucket ret meget med amningen, så pt kører vi amning + supplerende modermælkserstatning for at Oskar kan få nok her i varmen. Jeg er pisse træt af, at det ikke bare kører med amningen, så håbet er, at jeg kan få mælkeproduktionen ordentligt op igen. Det er noget med udpumpning (altså af mælk – ikke den slags efter heftige byture) og amning, amning, amning. Nok et indlæg for sig, men hvis nogen har prøvet noget lignende og har gode råd, så meld endelig ind med det samme – og hvis nogen har prøvet noget lignende, men amningen gik helt i stå, så tror jeg ikke, at jeg gider høre om det ;).

11 kommentarer

 • Karoline

  Hej Nanna. Vil blot huske dig på at få købt nogle mælkesyretabletter asap 🙏🏼. Når man har taget antibiotikka dræber det alle bakterier i kroppen gode som dårlige. Hele vores krop og tarmflora, underlivsflora mv. består af bakterier, som er vigtige for at vores krop fungerer. Så skynd dig at få din krop på rette køl igen. En dobbeltdosis i en periode kan klart anbefales. 🙏🏼😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Bach Christensen

  Hold op et forløb! Det er mega svært med amning – det kræver blod, sved og tåre bogstaveligt! Men hvor er du sej for at holde i! Jeg vil anbefale en SNS-system. Det er mega smart for på den måde kan du supplere samtidig med at barnet ammer og stimulere din produktion 🙂 Og så sikre man sig også at barnet ikke bliver alt for glad for flasken og ikke vil amme. Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ja, det har altså været helt vanvittigt! Til gengæld sætter jeg virkelig ekstra pris på amning nu her, så det SKAL altså op at køre igen. Der er nogle stykker, der har nævnt SNS-systemet nu – tror lige jeg giver det et par uger, og ser om ikke det kommer i gang, men ellers virker det som et virkelig godt næste trin <3

   Tusinde tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hej Nana. Sikke et forfærdeligt forløb ! Er glad for at du er på den anden side nu og I som familie kan se fremad igen ☀️ Mht gode råd, så havde jeg for lidt mælk til at min pige kunne blive mæt. Vi lejede derfor en brystpumpe igennem Baby Sam til 20 kr i døgnet mener jeg? Efter et par døgn eller 3 var det måske 🙈 hvor jeg skiftevis ammede og brugte brystpumpen hver 2. Time HELE døgnet 😴 kom min mælkeproduktion igang igen og det var ikke nødvendigt at supplere med erstatning efterfølgende 😄 det var lidt hårdt mens det stod på, men det var det værd synes jeg ! Held og lykke med det, er sikker på det nok skal lykkes ☘️😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ja, det har simpelthen været helt vanvittigt! Det er til gengæld fantastisk at være smertefri igen – og lidt fedt virkelig at sætte ekstra pris på ammestunderne.

   Vi lejede også en pumpe fra apoteket, mens det var helt slemt og så har jeg købt en lidt mindre version selv nu, men hver 2. time alligevel?! Shiiit, for en omgang! Men selvfølgelig, hvis det virker – ok, den overvejer jeg lige :D.

   Og tusinde tusinde tak <3. Jeg begynder selv at tro på det nu i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det er så latterligt at skulle bruge krudt på sygehus, læger der ikke er up to speed, når man står med en lille sød baby… Jeg var igennem noget lignende, dog med nyresten i stedet for brystbetændelse. Fik stærk antibiotika, og kunne ikke amme i 10 dage. Jeg malkede ud og drak MASSER af vand, mindst 3 liter om dagen! Det holder produktionen i gang, og yderligere fik jeg det råd, at gøre det besværligt at spise fra flasken for den lille, ved at bruge en tut med det mindste hul (giver det mening?). Krydser fingre for dig/jer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det er SÅ dumt! Og det er bare det sidste man har brug for, når man tuller rundt i en barselsboble. Og nyresten lyder ederbankme heller ikke rart :(.
   Jeg har aldrig drukket så meget vand, som jeg gør lige for tiden, men jeg sveder jo nærmest det hele ud igen :D! Har taget den helt store vandflaske med ind til mit sofa-spot, så det er nemt at fylde op, selv når jeg ammer. Det med flasken nævnte min far også – det er et ret lille hul, der er i vores, men jeg tror lige, at jeg vil tjekke op på, om jeg kan finde en tut med et mindre.

   Og tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg blev indlagt med en kæmpe infektion et par dage fødslen og blev dehydreret og kunne ikke amme i et par dage. Pumpede ud på sygehuset, men grundet feberen var der ikke meget at komme efter. Da vi kom hjem gav min kæreste flaske om aftenen, og langsomt øgede jeg produktionen så hun slet ikke fik flaske tre uger efter. Jeg sørgede for at få mange lure, meget mad og masser at drikke. Og så kørte det egentlig så godt at hun tog et helt kilo på fra hun var 3 til hun var 7 uger! Min mor sagde at man skulle drikke hvidtøl og spise meget havre, så øh…det gjorde jeg også 😂 Der kommer virkelig nogle guldkorn fra 80’erne engang i mellem haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Puh, det lyder edermanme også stressende! Jeg kunne nærmest heller ikke pumpe noget ud under betændelsen, men det går heldigvis fremad nu – og bare det, at det ikke gør ondt længere, er helt fantastisk. Det med maden er klart min største udfordring her i varmen. Jeg er simpelthen ikke sulten, så jeg skal virkelig minde mig selv om at få spist nok. Til gengæld er væske intet problem 😉

   Og der er åbenbart et eller andet med det øl der 😀 Who would’ve thought? Det må testes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Nana, kommenterer aldrig rigtig noget, men her bliver jeg nødt til det. Jeg kan så meget følge dig, en fødsel anytime over brystbetændelse. Jeg har også haft min gang på sygehuset i den forbindelse, og der er ikke den læge jeg ikke har hormon/smerte tudet overfor. For helvede hvor gør det ondt, samtidig med at det stresser en vanvittigt. Det er by far det værste jeg har prøvet. Jeg fik det med begge mine børn. Første gang på begge samtidigt. Desværre er man åbenbart disponeret for en ny runde ved en evt. nr 2, hvis man har haft det ved første barn. Hvad f… er rimeligheden i det😬😝 MEN tilgengæld kan jeg kun opmuntre dig til at blive ved med at kæmpe. Jeg kunne fuldamme igen kort efter ved hjælp af det gamle råd 1 Nisseøl om aftenen (iskold temperatur påkrævet😝😝) Og 2. gang kom det op igen af sig selv. På trods af det ene bryst havde været “lukket ned” i 3 døgn da betændelsen blokerede for alt. Av for helvede. Held og lykke med det, husk at mind dig selv om at det hele bliver godt lige meget om det bliver bryster eller flaske. Og glem ikke kombiens fordel – et pasningsvenligt barn😜👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   En nisseøl?! Haha, det er det fedeste råd jeg har fået – det må prøves <3
   Og tusinde tusinde tak for kommentaren! Puh, jeg kan slet ikke forestille mig, hvor træls det må være med begge bryster på samme tid – et var mere end rigeligt! Men det er altså fantastisk at høre fra nogen, der har fået det hele til at virke igen bagefter <3. Jeg tror heldigvis også, at jeg er meget godt på vej nu her, og om ikke andet så kan flasken nemlig lige præcis noget i forhold til pasning (og det skal heller ikke undervurderes, haha).
   Vildt uretfærdigt, at man skal være ekstra disponeret, når man har været through hell and back – men næste gang slår jeg lejr hos lægen, så snart det gør bare den mindste smule ondt! Der er no way, at det får lov til at stikke så meget af igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget af det, man ikke snakker om