9 smukke - og ammevenlige - sommerkjoler

Babytjekliste 2.0

Da vi gik ind i marts skrev jeg indlægget her med et overblik over de ting vi på det tidspunkt tænke, vi ville anskaffe os inden Oskar kom. Her, snart tre måneder(!) efter, er det på tide med den opdaterede liste – hvad fik vi rent faktisk brug for? Jeg tager udgangspunkt i min gamle liste og har tilføjet de erfaringer, jeg har gjort mig undervejs.

1: Pynt og hygge. Jeg kaldte dengang, at det nok ikke riiigtig var nødvendigt, og de første uger er det vitterligt ligegyldigt, men fra 6-8 uger og frem har uro’en over vores puslebord været en lifesaver! Der er også røget en spillende stjerne på stativ og en dinglende lille ko-nøglering i barnevognen. Oskar er vild med det og det er altså guld værd! Vi havde lidt bamser fra starten, som han stadig er ret ligeglad med, men suttekulden er genial – den er nemmere for ham at få fat i end en bamse og så kan han savle lidt i den, når han ikke gider tage en sut. s.m.a.r.t.

2: Babynest! Helt klart genial! Vi brugte den rigtig meget de første uger, hvor han sov en del – der er det genialt at den har kanter, der både skaber lidt hygge og tryghed. Vi har også brugt den, når vi har sovet ved Christians forældre, hvor Oskar har sovet mellem os i en dobbeltseng. Der sikrer den, at der er luft omkring ham, så han ikke får det for varmt eller vi ruller vores dyner (eller os selv) ind over ham. Herhjemme havde den lige en pause, men efter ham begyndte at krabbe mere rundt, er den røget mere og mere ind igen. Men altså, køb den brugt – de er lidt pebrede og babyen vokser alligevel ret hurtigt ud af den.

3: Basistøj. Størrelse 50 fik vi aldrig brug for, men altså man kender jo ikke størrelsen, så lidt i 50 og lidt i 56. Og før babyen kommer, er der virkelig ingen grund til at købe mere end et par bodyer i hver størrelse. Afhængig af årstiden er huer, strømper, bukser og trøjer – måske endda en køredragt – også gode at have. Resten kan man altid købe, når man er kommet hjem fra hospitalet. Vi har været rigtig glade for bodyer med kimonolukning (som de her), da man slipper for at møve ting ned over hovedet på en lillebitte baby.

Also: Hvis du står og vil købe en gave til de nybagte forældre (eller deres baby), så lad være med at købe i de helt små størrelser. Det er enormt cute, I know, men de første mange uger går alligevel i en barselsboble, hvor en simpel body er rigeligt. Der er størrelse 62/68 (eller større) bedre, og så lang tid går der ikke før det kan bruges.

4: Barnevogn er nok noget af det vigtigste faktisk – vores er fra Stokke (og er modtaget i gave), og jeg er vildt glad for den! Den kører fantastisk, der er godt med plads under, den er pæn, den er nem at klappe samme og smide i en bil og så kan overdelen skiftes ud med både klapvogn og bilsæde. Vores er grå og det var egentlig bare fordi jeg synes, at den var pænest – men med de varmegrader vi har haft den sidste måneds tid, er jeg ekstra glad for, at den ikke var sort. Bare en sidenote.

5: Bilsæde. Både til turen hjem fra hospitalet og besøg hos de nybagte bedsteforældre. Vores er den her fra Stokke (også en gave), og den er super nem både at spænde og at sætte i bilen.

6: Badekar er ikke som sådan nødvendigt – det gik fx fint at bade Oskar i mine forældres køkkenvask – men det sammenklappelige fra Stokke (med babyindsats) er altså stadig vores go-to. Køb det evt. brugt på Reshopper eller lignende.

7: Min store (og noget dyre) preggopude havde jeg troet, at jeg ville bruge rigtig meget som ammepude, men helt ærligt, det har jeg ikke. Jeg brugte den rigtig meget som ryglæn i sengen til natteamning de første par uger, men efter jeg begyndte at kunne ligge på siden igen, har jeg faktisk kun brugt den som ryglæn og hyggepude i sofaen. Den er stadig fantastisk – og alene på grund af nattesøvnen som gravid var den pengene værd – men hvis du alligevel er ved at ramme termin, så don’t. (Med mindre du planlægger flere børn – then do!).

8: Puslepude og pusledims. Ok, det her punkt får I i listeform.

 • Puslepude. Min er fra kongens sløjd og købt brugt (men pæn). Den er dækket af stofbleer hele tiden, så lad være med at bruge mange penge på en dyr, pæn en. Det er ligemeget.
 • Stofbleer. Til at ligge på puslepuden, til at tørre mølk/gylp/savl væk, som skygge i barnevognen, som let sommerdyne, som underlag når man er ude… Man bruger dem til alt. Det kom bag på mig, hvor dyre sådan nogle kan være, men vi købte et ton af de her (12 for 129,-). I dag havde jeg nok købt disse i stedet – lidt dyrere, men stadig billige, lidt større og mere praktiske i farven. Vi har også nogle stykker fra Meraki Mini som jeg elsker, men igen, det er altså luksusversionen.
 • Vådservietter / skumklude. På Skejby brugte vi skumklude og det fungerede egentlig ok, men herhjemme (hvor puslebordet er i soveværelset) er det nemmere med vådservietter. De er også uundværlige i pusletasken i øvrigt. Jeg har desuden købt oliedimsen mod rød numse fra Olívy og I gotta say, det virker altså.
 • Bleer. Vi havde en masse gratisbleer fra de der babykasser i størrelse 1. Oskar var størrelse 2 allerede ved fødslen og vi blev udskrevet midt i påsken, hvor alt var lukket. Køb en pakke – Remas er skide gode – og selvom I kan bruge str. 1 ved fødslen, så kommer I jo alligevel til at bruge dem.
 • Cremer, shampoo og alt det der får man typisk i gratis-kasserne og jeg har faktisk ikke brugt noget af det endnu, men det kommer helt sikkert. Det eneste vi bruger af produkt på Oskar lige pt, er olien fra Meraki Mini – det kunne være en hvilken som helst olie, men den her er i hvert fald lækker i konsistensen og så er det bare hyggeligt at massere ind efter badet. Den har desuden Astma-Allergi, EcoCert og Svanemærket. Haaps.

9: Dyne til bebs. Helt klart nødvendigt. Vi endte på den her allergivenlige dyne, og Oskar har ikke brokket sig. To sæt sengetøj er i princippet nok, men der er bare så meget cute out there!

10: Seng & bedside crib. Christian byggede en bedside crib før Oskar kom, og den er genial! Få sådan en – fx her på tilbud. Oskar falder i søvn i sin og når han vågner om natten kan jeg enten bare lægge en hånd på ham, og så sover han igen, eller jeg kan møffe ham over og amme. Smart! Vi kommer til at bruge den, indtil han vokser ud af den – så rykker han over i sengen fra Stokke.

 

Og hvad har så ellers været helt genialt? 

 • Bæresele eller vikle. Jeg har begge dele. Selen er klart nemmest at have med ud, men det hænger nok sammen med, hvor trænet man er til at vikle. Jeg kan godt vikle, men vil fx ikke stå og bakse med seks meter stof og en baby på et beskidt gulv – der er selen bare tre klik og go. Til gengæld er viklen pænere, synes jeg. Er du begynder-vikler er Didymos og Little Frog gode mærker at kigge efter. Min er fra Didymos og er str. 6.
  Når Oskar bliver helt hidsig over at ligge i barnevognen, er det guld værd at kunne bære ham på den her måde – specielt når man er ude alene. På mindre ture bruger jeg bare selen og lader barnevognen stå hjemme, og det giver en helt anden frihed! For eksempel kan man gå i butikker med trapper og sårns ;)…
 • Babytæppe (eller ok, tæppe). Vi bruger det primært i barnevognen, men det er også skide godt at wrappe Oskar ind i, når vi fx sidder udenfor i lidt køligere vejr.
 • (Afhængig af vejret) en god sovepose til barnevognen. Vi startede med den her, rykkede over i den her og pt er tæppet mere end rigeligt.
 • Ammeindlæg. Jeg er mest til engangs-indlæg (fordi det er nemmest og jeg er storforbruger af nemme løsninger i øjeblikket). Til de køligere dage har jeg også nogle i uld og hvis du – ligesom mig – er sådan en brystbetændelsestype, så er de nødvendige.
 • Pusletaske – for obvious reasons. Den får sit eget indlæg one of the days.
 • Brystpumpe. Køb en elektrisk – de manuelle er useless. Det er slet ikke sikkert, at du får brug for det, men hvis du mærker bare en snert af brystbetændelse, så køb en. Jeg købte min brugt for 350 eller sådan noget og den er rigeligt fin.

Og listen kunne blive ved – for der er altid et eller andet smart, man godt gider eje. Det her er de ting, vi har brugt fra starten. Nu er der gået tre måneder, og der er røget flere ting hjem, men det må blive et indlæg for sig, for det her er vist rigeligt langt allerede.

6 kommentarer

 • Louise

  Dit link til stofbleerne du ville have valgt virker ikke, kan du sende det her? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Du glemte en ting – solskærm til barnevognen! Min lille dame bliver maks hysterisk hvis hun får sol i øjnene, og skærmen på Stokke-vognen er…fesen to say the least

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Altså for mig fungerer den fint – hvis solen står meget langt nede og ryger direkte ind har jeg enten trukket barnevognen (så den vender om altså), eller sat en stofble fast med en klemme. Vi har faktisk også en parasol til barnevognen, men so far har den ikke været i brug.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Glæder mig til indlæg om Pusletaske!! Har termin slut juli og er på udkig efter netop sådan én, men er i tvivl om hvilke features der er praktiske og gode at den har? Måske man bare skal bruge en almindelig taske /rygsæk /stofpose? De er også ret dyre, er det overhovedet nødvendigt? Og hvad med transportabelt pusleindlæg – kan man ikke bare bruge en stofble?
  God dag 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det er på vej :D! Den helt korte version er jo – du kan sagtens bare bruge en almindelig taske ;). Her fungerer pusletasken bare smart, fordi vi begge to altid ved, hvor alting er. Pusleindlægget bruger jeg, når vi er ude et sted, hvor der ikke er puslepude, og så med en stofble over det, så det ikke er så hårdt at ligge på et gulv fx.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 smukke - og ammevenlige - sommerkjoler