Gravid i uge 39

Gravid i uge 40 – terminsdag

gravid i uge 40

Søndag d. 18. marts. Den dato, der har været en stor, fed mental cirkel om siden dengang i oktober. Den dag, hvor vi havde termin. Eller har termin hedder det vel. Men solen har været oppe og er gået ned igen, og bebzilla viser ingen tegn på at ville ud endnu. Det havde ellers været den smukkeste solskinsdag at komme ud på.

I stedet har vi nydt den sidste tosomhed i solen på Godsbanen – det kan godt være, at temperaturerne ikke er høje, men i solen føles det altså som forår. Nå, men let’s get to it – med lidt held, er det den sidste ugentlige update med babyen på indersiden.

Så hvordan med alle de der tal? Siden den lidt forsinkede uge 39-update er der (forhåbentlig) ikke sket det store med vægten, så lad os sige, at status på termin er som følger: Babyen er estimeret til omkring 4500 g., og jeg selv har nok taget cirka 20 kilo på. Omkredsen på det bredeste sted på min mave er 107 cm. Det er så vildt, hvad kroppen er i stand til!

Og ingen problemer eller hvad? Jeg var til en glukosebelastning – altså test for graviditetssukkersyge – i torsdags, og har ikke hørt fra Skejby endnu. Det er sådan en slags test, hvor man åbenbart kun hører fra dem, hvis der er noget galt, så om de allerede har resultaterne, det ved jeg ikke. Tror, at jeg ringer derud i morgen for at være sikker.

Der er derudover det lille issue, at babyens hovede ikke har sat sig fast i bækkenet, så hvis vandet går, skal jeg ned og ligge så hurtigt som muligt, og have fat i en ambulance, så jeg kan komme liggende ud på Skejby – man risikerer nemlig, at navlestrengen ryger ud først, og at hovedet så sætter sig ned og blokerer bagefter, og det er selvsagt ikke skide smart. Derfor: Ned at ligge, for at få presset væk fra bækkenet indtil en læge kan undersøge hvordan det står til. Skulle det ende med at navlestrengen kommer først ud, er jeg ret sikker på, at man laver et kejsersnit, så vi krydser lige fingre for, at det ikke sker, okay? Yes.

Og garderoben? Jeg GLÆDER mig til at kunne passe ting igen. Kæft, det er meget af det samme for tiden. I dag blev det nylonstrømper, bare fordi jeg savner at have en form, der ikke er ‘blob’. Ijh. Sooon.

Er der andet? Ligesom i sidste uge har jeg det overordnet set stadig fint med at være gravid – som i: Der er ikke de store gener og det er skide hyggeligt, at der bliver sparket i tide og utide. Men that said er jeg – vi – klar til, at den kommer ud derfra og bliver en han eller en hun. Jeg sover ikke skide godt for tiden, fordi jeg hele tiden vågner og jeg kan heller ikke rigtig sidde normalt længere, fordi jeg ikke helt kan folde sammen på midten. Jeg befinder mig bedst enten stående, liggende eller i en cirka 130 graders vinkel på sofaen med min uundværlige preggopude i ryggen.

Måske det bare er ønsketænkning, men det er lidt som om, at det begynder at presse forrest på – æh – kønsbenet? Hedder det det? Og er det mon sådan det føles, når hovedet endelig begynder at sætte sig fast?

Næste aftale på Skejby er først på torsdag, men lad os lige krydse fingre for, at bebzilla er uden inden da, ikke?

Og som det sidste: Hvilket køn tror I, at det er?

10 kommentarer

 • Iben

  I feel you ift. det med tøj! Jeg er 38+3 og GLÆDER MIG til at kunne passe alt mit ‘gamle’ tøj. Jeg har cirkuleret rundt mellem de samme stykker tøj de sidste mange måneder. Jeg har dog også været ret nærig og kun købt ét stykke graviditetstøj (sorte jeans). Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Jamen ikkå?! Haha, altså jeg købte faktisk hele to par jeans, men formåede ret hurtigt at se mig sur på det ene par, der fik mig til at se unødvendigt bred ud, så jeg har også kørt den hjem på de sorte preggoskinnyjeans. Eller nej, det er løgn – jeg købte faktisk også et par nylonstrømper til jul, og dem kommer jeg også til at bruge bagefter! De holder fænomenalt!

   Tusinde tak – og i lige måde! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Eej, hvor er det spændene! Og hvor klæder den mave dig altså godt 😄

  Jeg tror det bliver en pige 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det er SÅ spændende! Og tusinde tak <3. Selvom det måske er fjollet, så labber jeg altså komplimenter i mig, når jeg ellers føler mig lidt sælformet 😉
   Hihi, jeg glæder mig til at se, om du har ret <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Uhadada nu bliver det snart spændende hvornår “hun” titter ud:-)
  Held og lykke og pas på dig og lillepus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, I er på en pige herinde – det er lidt hyggeligt :D.
   Tusinde tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så fin du er! Jeg er selv gravid med mit tredje barn (29+0) i dag, så det er vildt hyggeligt at følge dit forløb. Jeg gætter helt sikkert på en dreng!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Årh, mange tak altså <3. Og hvor er det hyggeligt, så mange af jer, der også er gravide!
   Og fedt med et bud på en dreng herinde også – det er det bud, der er flest af i min omgangskreds faktisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg tilslutter mig koret, den mave er simpelthen så fin til dig. Du har taget de fineste graviditetsbilleder!
  Held og lykke med det hele.
  Jeg venter i spænding på at se et billede af en lille tut (som jeg tror bliver en pige!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Årh, tusinde tak Signe! Det hjalp, da jeg fandt ud af at bruge fjernudløser 😀 haha,
   Hold op, jeg glæder mig til at se, hvad det bliver for en 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid i uge 39