Kosttilskud som gravid?

Den store babytjekliste

Så ramte vi første marts og dermed også den måned, hvor Christian og jeg bliver forældre. Det er stadig en helt vildt surrealistisk tanke, men øj, hvor vi glæder os!

Med sådan en lille størrelse på vej er der selvfølgelig nogle ting, der gerne skal være på plads, så siden engang i november har vi læst, lavet lister, købt ind, læst mere, lavet nye lister og købt mere – you catch the drift. Der er under tre uger til terminen, og vi har langt det meste (og i hvert fald alt det helt essentielle) på plads – sådan her ser det ud lige nu:

tjekliste baby

1: Pynt og hygge. Det rent og skært nødvendige – I ved. Det er måske ikke livsvigtigt, men det er fanme hyggeligt! Specielt når det fx indebærer, at verdens sødeste veninde laver verdens fineste uro <3. Derudover har vi købt og fået lidt bamser, og så må vi se, hvad det ellers bliver til løbende.

2: Babynest! Når jeg snakker med min mor, kan jeg fornemme, at det lidt er en ny ‘ting’, men når jeg snakker med internettet, er det et musthave. Den kan tages med overalt og minimerer risikoen for at bebsen fx triller ned fra sofaen. Vores er fra Filibabba – jeg fandt ret billigt på app’en Reshopper, og det er ikke til at se, at den har været brugt.

3: Basistøj. Vi kender jo af gode grunde ikke størrelsen endnu, så jeg har købt en blandet udvalg i størrelse 50-62. Primært bodys med lange ærmer og kimonolukning, nogle bukser, en varm dragt og selvfølgelig lidt strømper og huer – langt det meste fra H&Ms consious-linje. Fremover kommer der til at ryge rigtig meget hjem fra Reshopper, tror jeg.

4: Barnevogn er ret essentiel! Jeg har vist nævnt det før, men just in case får I den lige igen – jeg er blevet ambassadør for Stokke, så alt hvad vi har derfra, er gaver. Før jeg overhovedet vidste, at det var en mulighed havde jeg dog forelsket mig totalt i Stokke Trailz. Dels på grund af den fine form, og dels fordi min kæreste er høj og der er den her model også. Smart.

5: Bilsæde med babyindsats (også fra Stokke). Vi skal jo på en eller anden måde fragte bebsen hjem fra hospitalet, og så er den jo helt uundværlig til fx sommerhusture og besøg hos svigerforældre og what not.

6: Badekar – sammenklappeligt og sygt handy til os, der bor i lejlighed og måske ikke har skide god plads på badeværelset. Man kan godt bade i en vask, men det her er altså nemmere. Den er også fra Stokke i øvrigt.

7: De nysgerrige af jer vil genkende ammepuden her som min røvdyre preggopude fra bbhugme (der btw stadig er alle pengene værd – den er grunden til, at jeg sover om natten). Den er fjollet dyr og de handy kan sikkert lave en selv til en brøkdel af prisen. Resten af os må betale og fryde os over, at den dobler som ammepude.

8: Puslepude og pusledims. Puslepuden er fra Kongens Sløjd og endnu et røverkøb fra Reshopper – den ser fuldstændig ubrugt ud, og kostede det samme som IKEAs noget kedeligere model. Juhu! Det meste pusledims kom på plads med diverse babypakker (tjek Acies geniale babypakkeindlæg ud her), og så har vi fået lidt af søde mennesker omkring os også. Jeg mangler lige en stak klude eller to fra IKEA og måske den der Olivy, som alle snakker om (i babykredse, that is).

9: Dyne til bebs. Vi endte på den her allergivenlige fætter, som jeg selv har i voksenmodellen og er glad for – så må vi se, om den lille nye beboer også bliver det. Derudover lidt sengetøj – de her to sæt er fra Done by Deer og Manostiles – så vi har lidt at starte på.

10: Seng & bedside crib. Instafolket har set Christians projekt-bedside crib, og ellers ligger det gemt som story på min profil. Jeg dør stadig over hvor cute det er. Tanken er, at man kan samsove, men babyen stadig har sin egen seng – både ret hyggeligt, men også ret smart i forhold til ikke at stå op, hver gang den møffer. Når den bliver lidt større, rykker vi over i sengen fra Stokke, som kommer til at følge bebsen fra nu af og nærmest til den bliver teenager. Smart smart.

Vi mangler stadig noget belysning til puslepladsen – jeg vil egentlig helst en bordlampe og der kunne være noget smart i en batteridrevet af slagsen, så vi slipper for at trække ledninger, men hit me up, hvis I har gode bud! Derudover kunne jeg godt tænke mig en vikle, specielt til her i starten, men det er jo simpelthen en videnskab… Så we’ll see. Det meste kan jo heldigvis køber hen ad vejen, når vi finder ud af, at vi mangler det. Men sig endelig til, hvis I har spottet noget, der virkelig mangler på listen! Ellers vil jeg håbe, at I kan bruge den til noget.

6 kommentarer

 • Ida

  Det er jo lige snart! Så spændende! Det føles virkelig stort og fuldstændigt naturligt på samme tid. Meget mærkeligt 🙂
  Noget, jeg ikke tænkte på før efter bebs kom ud: En kørepose! Der er ret så koldt lige nu og det bliver der jo ved med at være et par måneder endnu. En dyne i barnevognen føles bare ikke helt som nok. Jeg købte på forsøgsbasis den fra Petite Cherie på Jollyroom og min januar-bebs elsker den! Om hun skal have en voksi senere ved jeg ikke.
  Desuden har vi været glade for babyelefanthuen fra Joha! Den stakkels lille hals er jo lidt udsat i kimono-bodyerne.
  Mht størrelser på babytøj synes jeg at HM er stort ift Zara. Hvis man har en lang bebs er Zara lige sagen – jeg har dog født en mursten af et menneske og er vældigt glad HM’s Conscious-linje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det er så spot on det der – det er lige om lidt, og jeg er ved at dø af spænding (og lidt af skræk, haha), og på samme tid er det bare sådan “kom nu ud derfra, så vi endelig kan møde dig”. Det er så skørt.
   Uh, ja, den skulle måske også have været på listen! Specielt til vinterbørnene – eller ok, nu er det teknisk set forår, men altså… Vi har været så heldige både at få en vildt fin en fra Stokke og så ligger min storesøsters næsten ubrugte voksipose også klar til os. For ja, hvis temperaturerne bliver ved med at være så vinterkolde, så ville jeg heller ikke have det godt med kun en dyne.
   Elenfanthue havde jeg til gengæld ikke overvejet, så der skal vi måske lige på jagt – er hun ok med, at få den trukket ned over hovedet?
   Hahaha, murstensmenneske <3.. Jamen det er jo det. Man aner intet, før den rent faktisk er her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Elefanthuen skal knappes, heldigvis! Ellers tror jeg aldrig bebsen ville få den på. Hun synes at almindelige huer er et forfærdeligt babyovergreb 😂
   https://www.parcellet.dk/shop/joha-uldfleece-baby-elefanthue–natur-11152p.html

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Aaah, så forstår jeg bedre! Hahaha, ajmen de kan jo have det vildeste temperament, de små størrelser! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det eneste jeg kan huske jeg blev overrasket over ingen havde fortalt mig, var hvor sindssygt mange stofbleer man havde brug for 😊 Ellers en fin liste, held og lykke ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, jeg tror slet heller ikke, at jeg har fattet det. De fleste siger køb til du tænker, at du har rigeligt og gang det så med mindst to. Men altså, der kan man jo heldigvis altid sende nogen i byen efter en god stak, hvis det skulle brænde på 😀
   Og godt at høre! Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kosttilskud som gravid?