Gimme some bounce

Ti ting der er kommet bag på mig i graviditeten

gravid

Jeg har slet ikke fået vist jeg de her billeder – eller jo, nummer to var på insta her, men de er altså sjovere ved siden af hinanden. Billederne er fra uge 32 og er taget med et par sekunders mellemrum. Og så illustrerer de så fint en af de ting, der virkelig er kommet bag på mig under graviditeten:

1. Mine mavemuskler virker stadig (og her i uge 35 kan jeg stadig lave det trick der). Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg havde regnet med. Måske at maven blev lidt mere poseagtigt? Ej, jeg ved det ikke, men i hvert fald ikke, at man faktisk kan hive den så meget ind.

2. At en gravid mave er så hård. Altså, det svinger lidt afhængig af hvornår jeg prikker til den – tror det har noget at gøre med, hvordan den ligger derinde, men jeg ved det ikke. Jeg har bare tænkt maven som meget blødere! Det meste af tiden føles den som en hårdt oppustet hoppeborg. Haha.

3. Maven kan sige lyde, der ikke har noget med tarmene at gøre. Ahem. Men altså: Jeg oplever både sådan nogle små plaskelyde nærmest, men også lyde, der vitterligt lyder som om maven punkterer og der ryger luft ud lige under brystet. Det er SÅ sært!

4. At jeg har så lidt fornemmelse for, hvor meget jeg fylder. Da jeg var lille blev min kat opereret og fik en af de der plastikkegler om hovedet, så hun ikke skulle ødelægge syningerne – i den periode gik hun ind i alt(!) fordi keglen var bredere end hun selv var. Det er præcis sådan maven føles! Jeg har ikke tal på, hvor mange døre og låger jeg har åbnet lige ind i maven, fordi jeg troede, jeg fyldte mindre. Festligt.

5. At preggocravings slet ikke er så stor en ting (for mig i hvert fald). Den her er jeg lidt skuffet over – havde håbet på noget sjovt á la pickles med flødeskum eller sådan noget. Men nej. Jeg kan lide alt det, som jeg altid har kunnet lide. I nogle andre mængder og lidt mere intenst, jovist, men præcis det samme.

6. Hvor meget det fucker med mit tidsperspektiv. Det er kun tre en halv måned siden, at vi fandt ud af, at jeg var gravid – men det føles som om jeg har været gravid i hundrede år! På samme tid er der under 40 dage til termin, og det føles både som usandsynligt kort tid, men også som noget, der er virkelig langt ude i fremtiden.

7. Hvor meget det fylder i mine tanker og hverdag. Det burde nok ikke komme bag på mig, men det er altså helt skørt, så meget tid der går med at stirre på maven, holde om maven, ae maven, snakke om maven, tage billeder af maven… You catch the drift. Gæt hvad min yndlingsemne er for tiden?

8. At jeg er så glad for min krop lige nu. Altså den opfører sig sjovt og jeg kender den ikke helt lige nu – men hold kæft, hvor er den sej! Den er skide god til at være gravid jo! Og så føler jeg mig faktisk også ok lækker med den efterhånden ret store dunk lige midt på maven. Who would’ve thought? Håber at den følelse bliver hængende efter fødslen. Haha.

9. Hvor lidt jeg egentlig kan huske fra biologitimerne. Det er pinligt så mange skide gode spørgsmål jeg har fået, som jeg har måttet besvare med “det er virkelig et godt spørgsmål – jeg aner det ikke”…

10. Hvor meget jeg pludselig har til fælles med min mormor på 85. Sko og støvler man bare kan træde ned i – ja tak. At komme op fra siddende eller liggende position – gaaaah, det er besværligt. Tanken om at tage strømpebukser (eller bare strømper) på, er liiidt uoverskuelig – der er simpelthen for langt derned.

… Og der er helt sikkert en hulens masse ting, som jeg bare ikke kan komme på lige nu. Byd endelig ind, hvis I har lignende oplevelser – eller nogle helt andre måske?

6 kommentarer

 • Ida

  Ad 2: At man har plukkeveer hele graviditeten så ens til fødslen 1 kg store livmoder kan klemme et barn ud. Hvad djævlen?! Det er jo crazy!

  Ad 5: Appelsiner. Siger det bare

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Der var en til! Jeg havde regnet med plukveer, men har ikke haft en eneste endnu! Ikke hvad jeg har kunnet mærke i hvert fald, og alle siger “du er ikke i tvivl”, så altså…

   Og ja ok, appelsiner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Pointen med plukkeveer er at man heldigvis ikke kan mærke dem før helt til sidst (for de flestes vedkommende i hvert fald) – så du har haft dem hele tiden og heldige dig har intet mærket 😁 Det er helt vildt hvad kroppen kan uden man beder den om det! Det er en kæmpe muskel på 1 kg man går og flexer hele dagen, det er jo crazy.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Jamen det lyder helt vildt! Jeg var faktisk helt nervøs for om der var noget galt, siden jeg ikke mærkede noget til dem, så jeg var lige inde og læse lidt, og ja, det lyder til, at jeg bare er sluppet heldigt omkring dem også :D. Forstår sgu da godt, at jeg er trættere end normalt – kæft, kroppen arbejder altså! Det er helt vanvittigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Altså, punkt 3.. De der luftlyde under brystet – det ER tarmlyde 😉 de har jo bare ligesom måtte flytte sig til fordel for babyen.. Og det ER sindssygt underligt at det sidder/føles anderledes! Til gengæld kan du “glæde” dig til at tarmbevægelser fremover (altså post-preggo-stadie) næsten kan få dig til at tage en graviditetstest, fordi det føles som de der første små blop fra maven 😂
  Preggo-karma fra (utålmodig) 39+4…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Men.. Hvordan kommer de ud der? Det er så skørt! Og det lyder vitterligt som om man punkterer 😀 haha. Det lyder også anderledes, end hvad en mave normalt har af lyde, synes jeg.
   Åh, gud, og det siger du til hende, der selv opdagede sin graviditet i uge 19 og hvis storesøster opdagede barn to 20 uger henne – enten opdager jeg barn to turbohurtigt, eller også ender jeg med at tro, at alt bare er alt muligt andet. Vi har ligesom slået fast, at jeg er skide god til at bortforklare ting for mig selv :p

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gimme some bounce