9 smukke skjorter til foråret

Gravid i uge 36

gravid i uge 36

I dag er en lidt vild dato. Det er den 18. februar og jeg har termin den 18. marts – og så er februar endda en kort måned, men altså en måned tilbage! (Jaja, med forbehold for, at jeg nok går over tid, men alligevel). Det er også fra i dag, at jeg går på barsel sådan helt officielt.

Nåja, og så var det ugen, hvor min kæreste (med lidt hjælp fra jordemoderen) kunne mærke bebsens hoved! Så mærkeligt! Så helt kort, har det været for vildt, at være gravid i uge 36!

 Så hvordan med alle de der tal? Jeg var forbi jordemoderen i torsdags og kan konstatere, at min ellers så kloge app ikke passer skide godt på min babys vækst. App’en siger 2800 gram, og jordemoderen estimerede min til lige omkring 2400 gram – hun mente i øvrigt, at snittet lige nu, er 2500, så jeg vælger at holde mig til de tal, der placerer mig (eller, altså bebsen) godt indenfor normalen. Jordemoderen mente også, at den, hvis den holder kurven, ville ende på omkring 3400 gram ved fødslen, så den hurtige læser har allerede regnet ud, at min badeboldsbebs skal tage et kilo på over de næste fire uger cirka. Shit mand.

Jeg selv vejer nu omkring 69 kilo, så jeg har altså taget cirka 14 kilo på – glæder mig til at se, hvor meget af det, der er vand, livmoder og dims, og hvor meget af det, der er croissanter…

Og ingen problemer eller hvad? Jeg føler mig så heldig! Det jeg kæmper mest med lige nu, er noget træthed, men det er heldigvis ikke hele tiden. Nåja, og så bliver det sværere og sværere at komme op fra sofaen (eller liggende stillinger generelt), så det er fedt.

Og garderoben? … Jeg kaster snart op over mine preggojeans. Også selvom de redder mine outfits gang på gang. Træningsbukser er klart rarere, men jeg bliver simpelthen så træt og doven af kun at have sådan noget på. Menmenmen – en måneds tid tilbage.

Er der andet? Som en del af jer vist har set på min Instastory, er Christian blevet færdig med projekt byg en bedside crib (og jeg dør over hvor cute den – og det – er). Jeg har også fået købt en dyne, og så har vi brugt lidt af weekenden på at skære nogle plader til et puslebord, som jeg glæder mig til at vise jer. Det skal lige have lidt maling, men det bliver ret godt, tror jeg.

Næste projekt er hospitalstasken, som jeg synes er liiidt uoverskuelig. Der er heldigvis rigtig mange gode råd out there, så det er nok mest bare noget med, at jeg får sat mig ned og sorteret i, hvad jeg synes giver mening. Er det forresten noget I gerne vil se mere om?

12 kommentarer

 • Catharina

  Hej Nana,
  Jeg er selv gravid i uge 33, så jeg er lige i hælene på dig! 😉 Derfor sluger jeg også alle dine graviditetsindlæg råt, så for min skyld må du lave en masse. Hvilken gravidapp bruger du? Jeg har selv både en der hedder Preglife og en amerikansk What to Expect. De er også ret forskellige med babyvægten kan jeg se, så det er der åbenbart ikke rigtig enighed om.
  Forresten så ser du fantastisk ud! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Hej 🙂

   Juhu, det er så hyggeligt med andre preggos out there :D! Jeg bruger jordemoderforeningens “Gravid”, som er ret fin, omend liiidt overfladisk – det er helt klart den, jeg bruger mest og der er også en del indhold til efter fødslen, så den kan godt anbefales, synes jeg :). Jeg har også en amerikansk, der hedder BabyCentre – den er sygt rodet egentlig, og jeg vil nok ikke anbefale den som sådan, men den har en frugt eller grøntsag koblet op på hver uge og tæller ned med sådan en “28 days to go”, og det er meget skægt.

   Og tusinde tak! Tror aldrig jeg har labbet komplimenter så meget i mig, som nu her, hvor jeg slet ikke kan kende min krop <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Du er fantastisk smuk med din store mave, boblende af liv og lykke:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Preglife er altså rigtigt god!

  Mht taske behøvede jeg stort set ikke at have andet end tøj til mig selv og baby med. Plus toilettaske. Sygehuset havde bleer og de fortryllende kæmpebind. Og man putter alligevel bare med bebsen al den tid man er der!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du bærer det simpelthen så smuk Nana <3 Og så stråler du af lykke – både på billederne og på skrift. Det er helt vildt dejligt at være vidne til 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ååårh det var da den sødeste kommentar <3 Tusinde tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget smuk mave! Jeg er gravid i uge 17, og jeg håber, jeg er lige så heldig som dig 😀
  Det er dejligt at følge lidt med i en anden relativt ung kvindes graviditet – jeg er 25. Og jeg ved ikke, om du har oplevet det, men jeg føler af og til at omverden godt kan synes, det er ret tidligt at få børn. Jeg selv er bare helt klar og glæder mig helt vildt 🙂

  Jeg skriver selv lidt om min graviditet på borellasblog.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Tusinde tak :)! Det vil jeg krydse fingre for, at du er.
   Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende i Århus er vist nok 28, så jeg er lidt under snittet, men jeg har faktisk ikke oplevet det du beskriver. Det tætteste jeg har været på er, at folk fra fx min gamle folkeskoleklasse og sådan har haft det lidt sjovt over, at jeg skulle være en af de første i den omgangskreds – det havde de ikke set komme. Haha. Men altså, nu har jeg også været sammen med min kæreste i snart ti år, så det tager nok toppen af overraskelsen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 smukke skjorter til foråret