Siden sidst

Gravid i uge 33

Gravid i uge 33

Tiden fucking flyver. I tirsdags var det præcis 3 måneder siden, at jeg tog en positiv graviditetstest (og altså tre måneder siden, at man nærmest ikke kunne se en mave…). Tirsdag var også dagen, hvor vi var til fødselsforberedelse på Skejby.

Jeg vil ikke gå for meget i detaljer med det, med mindre I har lyst til det – ellers får I bare den korte version her: Vi havde booket en halv dag på Skejby, hvor man i et hold på måske ti par først fik en rundvisning/gennemgang af en fødestue med alt hvad den indeholder (så man ligesom har noget at indstille hjernen til) og en masse tips til hvad der er smart at have med i en hospitalstaske. Derefter sidder man i nogle hold og snakker om alt muligt fødselsrelateret ud fra en række spørgsmål – ikke noget jeg som sådan blev klogere af, men det har alligevel dannet grobund for en masse samtaler mellem mig og Christian efterfølgende, og det er næsten det vigtigste.

Helt kort havde jeg virkelig lave forventninger og havde nærmest regnet med at gå derfra mere skræmt end før – følelsen var heldigvis den modsatte, og både Christian og jeg har det rigtig godt med, at vi begge har set en fødestue, og har en bedre idé om hvad mulighederne er.

Og lad os så komme videre:

Så hvordan med alle de der tal? Phew! De der to centimeter om ugen, som jeg har holdt ret stabilt siden nytår er heldigvis ved at få lidt ro på, og omkredsen er lige over 98 cm, så altså cirka det samme som i sidste uge. Til gengæld har jeg fornemmelsen af, at maven vokser opad, hvis det giver mening? Den er i hvert fald tung, og jeg vågner stadig om natten, hvis jeg skal vende mig om – den vejer simpelthen for meget til, at min krop kan ignorere vægten. Vildt nok.

Det er stadig omkring +200 gram om ugen i ren baby, så den er nu 40 cm lang og vejer 2200 gram. Den amerikanske app siger ananas, så sådan en er jeg nødt til at købe og tage et billede med i den her uge!

Og ingen problemer eller hvad? Der har faktisk ikke været det store i den her uge – og i hvert fald intet nyt. Maven er tung og uhandy, men også skide hyggelig, så det er okay. Det bliver mere og mere besværligt at komme ned til fødderne, så ting som strømper og støvler er jeg lidt uvenner med (og det bliver sikkert kun sjovere…).

Det går virkelig også op og ned med energien, og det er ret nyt for mig, at jeg pludselig kan få fornemmelsen af at gå sukkerkold. Så jeg øver mig i at være et af de der overskudsmennesker, der altid husker at have en snack med i tasken, just in case.

Og garderoben? Same old, same old. Hold kæft jeg glæder mig til at gå i alt mit gamle tøj igen! Og mental note: Næste gang, så vil jeg hellere være højgravid om sommeren. Eller foråret i det mindste. Men det at have en dag i bikini på Vejle Fjord tidligere på ugen, var fantastisk! Intet strammede på forkerte steder og maven fik bare luft – det føltes godt!

Er der andet? Hvis du er gravid eller har planer om at blive det på et tidspunkt, så sørg for at planlægge dage i en svømmehal eller spa. Bare gør det! Jeg havde fået et dagsophold på Vejle Fjord af min kæreste i julegave, og ud over, at der bare generelt er enormt rart der, så var det simpelthen ubeskriveligt, at få lov til at føle sig vægtløs og bare bløppe rundt. Specielt saltvandbassinet var fantastisk – med en saltprocent på 8 mod de cirka 3-3,5 i havet normalt, bliver alt bare holdt oppe af vandet.

In short: Jeg skal snart tage mig sammen og smutte forbi Spanien (altså svømmehallen, omend jeg heller ikke ville have noget imod et smut til den ægte Spanien).

2 kommentarer

 • Christine

  Kære Nana. Tillykke med din graviditet, du ser simpelthen så smuk ud! <3 Jeg er selv gravid (i en meget tidlig fase) og for sådan én som mig, der er gravid for første gang, ville det være skønt med et indlæg med flere anbefalinger, som at tage i svømmehallen.
  Alting handler altid om, hvad man ikke må som gravid, men hvad synes du man bør gøre, for at få en dejlig graviditet? Det kunne være en hyggeligt lille indlæg 🙂
  Kh. Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Hej Christine

   Tusinde tak! Og tillykke til dig også <3
   Skide, skide god idé med sådan et indlæg. Det kunne jeg faktisk også godt selv bruge – der er netop så sindssygt mange løftede pegefingre, at man næsten bliver træt bare ved tanken om alle de ting, man ikke må. Helt dumt, når man egentlig burde slappe så meget af som muligt, så man får en chance for at følge med i alt det, der sker med og i kroppen :).

   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst