Siden sidst

Gravid i uge 31

Gravid i uge 31

Shit, tiden flyver! I går ramte jeg 31 hele uger, så det er tid til en status på hvordan det har været, at være gravid i uge 31. For det har været en vild nok uge, synes jeg!

Jeg har lavet liidt om i kategorierne, for de der sjove uge-cravings er bare ikke min ting – jeg kører helt stabilt appelsiner og croissanter. Og alt hvad der ellers kommer i nærheden af mig.

Byd forresten endelig ind, hvis I har spørgsmål eller gode råd – det er så hyggeligt at høre fra jer!

Så hvordan med alle de der tal? I sidste uge målte jeg for første gang rundt om maven, og der sagde målebåndet 94 cm. I går sagde den 96. På en uge! Tør slet ikke tænke på, hvor stor jeg ender med at blive – der er alligevel to måneder tilbage. Derudover har jeg faktisk en lægetid i morgen, og jeg tænker, at hun nok har en vægt, så jeg kan komme med endnu en ‘mellemvægt’ på søndag.

App’en Gravid siger, at barnet er cirka 38 cm og vejer omkring 1800 gram (og at den er cirka 26 cm rundt om maven – bittebæbs alligvel). Min anden app siger kokosnød, og helt ærligt i forhold til, at den både har været forbi butternutsquash og kålhoved, så tror jeg ikke, at man skal ligge for meget i det. Det er i hvert fald ikke en af de små, fesne Rema-kokosnødder.

Og ingen problemer eller hvad? Ok, maven begynder altså at være tung nu! Jeg kan uden problemer gå 5 kilometer om dagen, så jeg er ikke hårdt ramt, men det er altså kun en måned siden, at 15-20 kilometer var problemfrit, så forandringen er lidt voldsom. Det er heller ikke fordi det som sådan gør ondt, men det begynder ligesom at hive nederst i lænden, når jeg går for meget, så det forsøger jeg, at slappe lidt af med. Vejret lige nu gør det rimelig nemt, men jeg får altså sådan en uro i kroppen, når jeg sidder stille for længe.

Derudover er sparkene nu så kraftige, at jeg ind i mellem rammer nogle nedern sure opstød, hvis den begynder at kolbøtte lige når jeg har spist. Og den sparker rundt regnet hele tiden.

Og garderoben? ÅÅÅÅÅRH, jeg savner mine jeans! Nåja, og min talje generelt, men det er virkelig mest det mest jeans. Det er altså en stor del af min garderobe, der er på stand-by. Til gengæld er jeg begyndt at stocke op på ammevenligt tøj, og noget af det går faktisk ret fint nu her også. Oversize er king.
Det er også lidt som om, at maven startede med kun at vokse fremad, men sådan lidt efter lidt nu er helt kuglerund at se på forfra. Det er en en kæmpe badebold lige midt på maven, og selvom jeg elsker den – altså maven – langt det meste af tiden, så bliver jeg altså også lidt træt over at føle mig så stor. Men altså. To måneder igen!

Sidenote: Hvilke amme-bh’er er bedst? Findes der en optimal kombination af pæn, praktisk og behagelig? Hit me up!

Er der andet? Naejh, bare et vaskeægte lille menneske i maven på mig. Et lillebitte menneske, der baffer arme og ben ind i mine ribben i tide og utide – og strækker sig ud i siderne af maven, og for alvor udfordrer min navle.

Vi modtog jo den fineste pakke fra Stokke (reklame), så de fleste store ting er heldigvis på plads. Pusleplads mangler vi stadig, og så skal vi generelt have gentænkt nogle opbevaringsløsninger og have babysikret lejligheden. Det sidste haster ikke, tænker jeg, men på et eller andet tidspunkt er der bare nogle ting, der ikke skal stå i gulvhøjde eller tæt på. Den tid, den glæde.

14 kommentarer

 • Ida

  Kommer der et indlæg med ammevenlige outfits? 😏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det var da en fremragende idé! Det er jo stadig svært at vide, hvad det vil fungere i praksis, men jeg kan da i hvert fald komme med nogle bud ud fra de tanker jeg selv har gjort mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Lang kommentar coming up:
  Jeg var lidt nærig (og på SU) da jeg fik min søn.. Jeg købte ammetoppe i H&M med indbygget bh (fordi han er et vinterbarn) for så kunne jeg have alt mit gamle tøj på (også det uden knapper) og så løfter man bare trøjen op og knapper babsen fri – intet blegt og blødt maveskind til offentligheden 😉
  Denne gang har jeg købt (igen H&M) bløde amme-bh’er, uden bøjle, som jeg også har brugt gennem graviditeten. Så kan jeg bruge alm. toppe/undertrøjer som bare skal være lidt elastiske så man kan hive ned. Jeg hader bøjler, og tror faktisk ikke jeg har brugt rigtige bh’er siden jeg sidst var gravid. Jeg har købt både helt plain og dem i blonde – sidstnævnte er altså ret fine og feminine! Og lige nu har de en 2-pak med blonde sat ned til under 100 kr. – selv tak 😀
  Jeg har også et par bøjleløse fra Misya – de er også rigtig gode, men en helt anden pris.. Og jeg har også en “rigtig” amme-bh fra Change. Men den tror jeg kun jeg har haft på 1 eller 2 gange. Der er bøjle i og jeg synes den var svær at få til at passe. Gajolerne ændre meget størrelse gennem sådan en amning (både i løbet af dagen og i løbet af året) og det kan være svært at finde den rigtige størrelse – så er det altså fedt ikke at bruge en formue..
  Når det er sagt, hvis budgettet ikke betyder så meget, så ville jeg gå efter en af de modeller på markedet som dækker lidt mere af brystet og som ligesom kun åbner op for det nødvendige.. Altså. Først synes jeg det så lidt voldsomt ud, fordi der jo kommer ret meget fokus på den lille del der så stikker ud i det fri, men fx H&Ms (og mange andre) lukker bare op for sagerne og man må så selv lige finde en måde at skærme lidt af..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Årh, det var lige sådan en kommentar, jeg havde håbet på 😀 <3 Tak!
   Jeg er virkelig heller ikke fan af bøjle-bh'er normalt, og har endnu mindre lyst til dem nu ;). Og hey, hvis H&M er tested & approved, så er det helt hundrede der jeg starter – synes virkelig, at det er kedelige penge at bruge, så tror bare jeg satser på, at jeg lærer at dække nogenlunde af, og at folk omkring mig ikke er alt for sarte :D.. 2 pak'en med blonde lyder som et virkelig godt bud – den må lige ind og lure efter (og så må det være noget med at satse på, at størrelsen holder bare lidt, haha).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Ja, du må jo tage det du kan bruge 😉 der er nok af gode råd!
   Jeg synes ikke størrelsen er så stort et problem ved de bløde uden bøjle fordi de er ret elastiske – det er mest omkredsen der skal passe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, ja præcis – det kan være en jungle at navigere i, men det er altså rart at høre andres erfaringer, så man har et eller andet udgangspunkt :D.
   Og godt at høre med størrelsen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Ammebh; behagelig fremfor alt! Man sover bla med det sk… for at undgå, at mælken lækker for meget🙈 Personligt er jeg glad for Carriwell seamless. Ammeindlæg fra Änglamark. Og ammevenligt tøj foretrækker jeg faktisk mest ammetop, ligeledes Carriwell, og en bluse, der kan hives op, så er mor-maven dækket med toppen, og blusen kan dække det meste af brystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Aaah, bare tanken om at sove med bh får det til at krible koldt ned ad ryggen – ej, hvor jeg ikke gider det!
   Cariwell har jeg slet ikke hørt om, men det vil jeg tjekke ud! Tak :)! Tror det bliver noget med en masse skjorter og nogle rare toppe under – såeh, hvis foråret falder lidt tidligt i år, ville det bare være perfekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ej, du bærer det flot altså! 😍 Ved I mon hvad det bliver eller er det en overraskelse? Jeg kan godt forstå hvis du ikke vil sige det, jeg er bare så nysgerrig 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Åårh, tusinde tak altså <3
   Der kommer et indlæg op i løbet af ugen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kan anbefale Lulu bh’erne fra Femilet. Det var skønt med bh’er der ikke strammede. Købte også to rigtige ammebh’er fra Femilet, men det spillede bare slet ikke, da jeg synes de gjorde ondt at have på 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Dem startede jeg også ud med, men lige nu driller størrelserne mig, så det der ellers så rare, brede stykke ligesom bare ruller op. Helt vildt irriterende. Jeg tror, at mine bryster er for store i forhold til omkredsen måske.. Det må være noget med at prøve sig frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  I øvrigt brugte jeg bare oversize t-shirts og med god cardigan over, da amningen stod på. Købte egentlig aldrig graviditets eller ammevenlogt tøj – købte bare (Ganni) kjoler (dem i oversize fit) en størrelse større end jeg normalt brugte – så kan også bruge dem den dag i dag ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Jeg kommer helt klart heller ikke til at smide penge efter decideret amme-tøj (andet end bh’er) – det er simpelthen for kedelige penge. Så for mig bliver det noget med en masse skjorter og nogle rare toppe til indenunder, tænker jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst