Ikke til at kende

Advent, uge 27+0 og en vinder

gravid uge 27

 

Øj, tiden flyver! Det er allerede tredje adventssøndag, jeg har én(!) uge tilbage af andet trimester af min graviditet – og der er også kun én uge til juleaften.

Weekenden er fløjet afsted, først til min seje mormors 85 års fødselsdag, så til vinterfest med en masse gode venner og så til jul i Friheden med min søde kæreste i dag. En helt fantastisk weekend, som jeg slutter af på sofaen med en bunke økologiske appelsiner, en varm dyne og netflix. Ah.

Det er også blevet tid til at finde en vinder af min anden julekonkurrence – så tillykke til Anne V! Jeg sender dig lige en mail, så vi kan få et par øreringe afsted til dig.

Og så har vi jo med advent også ramt min skiftedag. Jeg er i dag uge 27+0 og altså på vej ind i min 28. uge (ud af de cirka 40). Det går helt vildt hurtigt lige nu, synes jeg – maven er virkelig ved at få fart på!

Så hvordan med alle de der tal? Jeg har lidt overvejet at anskaffe mig en vægt til resten af graviditeten – det føles nemlig virkelig som om, at der er fart på lige nu! Maven føles betydeligt større end for bare en uge siden, så det kunne altså være sjovt at vide mere sikkert. Preggo-appen siger, at barnet er omkring 33 centimeter og vejer cirka 1100 gram – eller som den anden app siger: Blomkålshovede.

Og ingen problemer eller hvad? Nix. Jeg føler mig simpelthen så heldig! Vi er stadig i småtingsafdelingen med sådan lidt træthed ind i mellem, men det er til at deale med. Som noget nyt, har jeg et par gange oplevet at få krampe, når jeg strækker benene helt ud om morgenen – åbenbart helt normalt, men ret irriterende, hvis det skal til at være en ting. Nu går jeg jo ind i tredje trimester om et øjeblik, og i takt med at maven vokser, må der jo næsten komme flere begrænsninger – men fingers crossed, at de er lige så overskuelige, som de er nu.

Hvad så med cravings? Same as before. Økologiske appelsiner er sygt meget en ting for mig lige nu – og de er altså skide gode for tiden, og der ryger virkelig en del indenbords. Det her barn kommer til at bestå af 50% appelsiner.

Og garderoben? Det virker stadig med langt det meste af mit tøj, men wow, der er sket meget bare den sidste uge! Prøv bare at se her hvordan en trøje med normal længde ikke kan nå ordentligt ned i bukserne- i uge 24 så det sådan her ud til sammenligning. Jeg tør slet ikke tænke på februar og marts… Til gengæld har jeg lige fundet den perfekte kimonokjole, der er så fin lukket med maven i lige nu, vil kunne bruges åben i de sidste par måneder og også vil være helt perfekt efter fødslen – det findes sgu! Der er håb! (Det er den her model i øvrigt – men i en anden farve).

Er der andet? Det er ret tydeligt nu, at bæbs er vokset og har mindre plads derinde nu her – jeg er begyndt virkelig at kunne mærke de små spark gennem hele dagen og jeg hygger mig virkelig med det! Folk er så søde og nysgerrige og jeg er aldrig blevet klappet så meget på maven som lige nu – ret skægt.

I må endelig byde ind i kommentarfeltet, hvis I brænder inde med spørgsmål eller kommentarer. Gode råd er også altid velkomne, omend jeg forbeholder mig retten til at vælge og vrage i dem 😉

Og hav så en fortsat skøn adventssøndag <3

9 kommentarer

 • Laura

  Wow, vildt nok med den trøje der! Det går godt nok stærkt.
  Kender I kønnet, og hvor meget er I begyndt at forberede med tøj, barnevogn osv.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ja ikkå?! Det er helt vildt, synes jeg :D.
   Vi har en del af de større ting på plads – barnevogn, seng, autostol og sådan – og så har vi enkelte småting på plads også. Vi har en liste over ting, vi gerne vil have styr på i løbet af januar/februar, men vi har med vilje valgt at skyde det meste til efter jul :).

   Kønnet kommer jeg ind på her på bloggen senere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tip mod kramper: Lux håndsæbe (2 pak for en 20’er i Netto lægges under dit lagen i fodenden af sengen. Det lyder tåbeligt, men virkelig, prøv det!😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   What, det giver da ingen mening :D? Du er simpelthen nødt til at uddybe det :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Det er et gammelt husmoderråd, jeg faldt over – og jeg prøvede, jeg lider også af kramper i benene om natten, når jeg ikke er gravid, og helt vanvittigt meget under graviditet – og det virker virkelig!! INGEN kramper siden jeg benyttede tricket. Og det var endda de samme to stykker sæbe, pakket ind i et par sokker, jeg brugte undet begge mine graviditeter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Du ønskes en god sidste tid i vente på guldklumpen:-)
  Og så en glædelig juletid selvfølgelig.
  Smør dig med mandelolie for neden, så kan du undgå at sprænge ved fødsel, eller du kan nemmere føde.
  Det var et gammelt trick, jeg selv brugte.
  Aften hilsner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Tusinde tak :D! – Og i lige måde (til det med julen). Den med mandelolien er jeg faktisk også faldet over et eller andet andet sted – jeg kan ikke lure hvorfor det skulle virke, men jeg har mandelolien i forvejen, så det kan da godt ske, at jeg skal give det et skud 🙂 Mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er overbevist om at min bebs kommer ud helt orange! Jeg spiser 4-6 kg appelsiner om ugen, ej men hvad sker der 😂
  Weleda har noget olie der angiveligt skulle hjælpe hvis man masserer det ind i mellemkødet (!) – jeg må nok sige at jeg ikke tror en pind på at det skulle hjælpe noget som helst mod fødselslæsioner, men gravide er jo et lukrativt marked 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Hahahaha, hvad fanden er der med de appelsiner :D! Det er edermanme en genganger hos mange!
   Den læste jeg om ved Victoria Törnegren, tror jeg det var – tænkte også, at det lød liidt sært. Og hvis det endelig er, så hellere en økologisk mandelolie end en parfumeret en af slagsen. Yaiks.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke til at kende