Glædelig onsdag!

Advent, uge 26+0 og en vinder

gravid

Så blev det den anden adventssøndag og jeg har trukket en vinder af min første decemberkonkurrence! Det blev Ida – tillykke! – jeg sender dig lige en mail med det samme. Den næste konkurrence skyder jeg i gang i løbet af ugen, så stay tuned.

Og med det på plads: Advent er lidt ekstra hyggelig for mig i år, da det er om søndagen, at jeg “skifter uge” i min graviditet. I ved, det der preggo-talk, som ingen normale mennesker kan finde rundt i – 20+3, 23+6 eller den jeg rammer i dag: 26+0. Det vil sige, at jeg er 26 hele uger henne (ud af cirka 40) og altså går ind i 27. uge nu. Kæft det går hurtigt! Så hvad er status lige? Jeg tænker at samle op hver søndag – det gør jeg lidt i forvejen til mig selv nemlig, og jeg fornemmer, at en del af jer, er ret nysgerrige på det hele. Er man flintrende ligeglad er det også helt i orden, og så springer man bare søndag over ;).

Så hvordan med alle de der tal? Maven er ikke voldsomt stor – eller, altså, den føles stor, det er ikke det, men når jeg ser billeder af andre gravide, kan jeg godt se, at jeg ligger i den lille ende. Jeg har taget 5-6 kilo på (med forbehold for, at jeg ikke ejer en vægt, og derfor ikke er helt sikker på hvad jeg vejede til at begynde med). Cirka et kilo af det, er barnets vægt og resten er alle mulige andre sjove ting. App’en BabyCenter siger, at den er på størrelse med en porre (muligvis en af de særeste grøntsager, de kunne have valgt, men de mener vist længden).

Og ingen problemer eller hvad? Jeg har, 7-9-13, ikke haft nogle problemer med hverken vand i kroppen, smerter eller kvalme, så so far er det altså en nem graviditet. Ok, den med kvalmen kan måske lige dukke op, hvis jeg lige har spist (lidt for meget), og den så begynder at sparke lige på mavesækken. Det er altså lidt råddent timet. Jeg er muligvis også en tand mere lugtfølsom end normalt (og jeg var altså super sensitiv i forvejen), så da kvinden bag mig i bussen i går åbnede en madpakke, der lugtede af fiskevogn, gik min overvejelser de næste ti minutter på om jeg skulle kaste op i min taske, på midtergangen eller vende mig om og ramme hendes dumme madpakke. Not a proud moment, og heldigvis ikke noget, jeg blev tvunget til at tage stilling til.

Hvad så med cravings? Igen – her føles det også mest som om, at der bare er skruet op for normalen. Jeg har lyst til de samme ting, men lysten er meget mere voldsom. Citrusfrugter og chips rater klart højest på skalaen, og det er to ting jeg altid har elsket. Ingen pickles eller hvad folk ellers får lyst til (eller jo, det skulle da lige være Gløgg, som jeg pludselig har vildt meget lyst til i år)… Når jeg har lyst til noget, er det til gengæld langt mere akut, end normalt. Jeg er ikke bare tørstig, jeg tørster! Og jeg har ikke bare lyst til appelsiner, jeg har brug for dem – for fem minutter siden! Det er heldigvis ikke hver dag og når det er, er det mest om aftenen, så det er til at deale med.

Og garderoben? So far kan langt det meste af mit tøj heldigvis være med. Bortset fra alle mine elskede jeans. Suk og længe leve preggojeans. Nu er de fleste af mine overdele til den løse side i forvejen, så t-shirts og trøjer er intet problem. Nogle enkelte ting er blevet for korte til at nå hele vejen ned over maven og så har jeg én frakke, der ikke kan lukkes (mine læderjakker har jeg ikke engang forsøgt mig med).
Så rundt regnet kan jeg have næsten alt de på, jeg plejer. Det sidder bare anderledes, og det kan man altså godt blive lidt skør over i længden. Aldrig har jeg haft så mange små tøjkriser, som jeg har lige nu – for tingene ser bare anderledes ud på, end de gjorde i mit hovede. Det er lidt specielt. Næste gang jeg er gravid, vil jeg gerne bare bo på en strand, hvor jeg kan have bikini eller noget badekåbeagtigt på hele tiden. Meget nemmere.

Er der andet? Njaeh, ikke i forhold til mig og min krop i hvert fald. Der er selvfølgelig tusinde tanker om fødselsforberedelse (hvad/hvor meget er nødvendigt?), selve fødslen og tiden lige bagefter (bliver min krop nogensinde sig selv igen?), alle mulige indkøb (hvad har man reelt set brug for?), min egen økonomiske situation (blah), og what not.
Det er kæmpe stort, det her og alle små ting bliver vendt igen og igen – ikke på en stresset eller panikket måde, men bare små bobler, der dukker op i tide og utide. Helt grundlæggende tror jeg på at følge ens mavefornemmelse – kroppen er lavet til det her, og indtil nu har den gjort sit job fantastisk godt. Så skal hovedet bare være med hele vejen også, og det er noget, jeg – eller vi er det jo – kommer til at arbejde med, som forskellige ting dukker op hen ad vejen.

I må endelig byde ind i kommentarfeltet, hvis I brænder inde med spørgsmål eller kommentarer. Gode råd er også altid velkomne, omend jeg forbeholder mig retten til at vælge og vrage i dem 😉

Og hav så en fortsat skøn adventssøndag <3

12 kommentarer

 • HS

  Hvis jeg må give ét råd og en varm anbefaling, så er det at låne/købe bogen smertefri fødsel 🙂 har selv født for 3 måneder siden og hånden på hjertet, så gjorde det ikke ondt, MEN det var fysisk hårdt – og mine veninder som har læst den, har det på samme måde. Ofte bliver bogen misforstået pga. dens titel og det har forfatteren med vilje valgt, men synes du skal give den chance 🙂 det er hvertfald ikke nødvendigt med kurset hvis man læser bogen synes jeg. Jeg er normalt pisse bange for smerter, selv hagl, fordi jeg synes det gør ondt når det rammer ens hånd xD så det siger en del synes jeg. Omend så beskriver den selve fødselsforløbet, hvilket er meget rart, så man ved hvad hvad der venter en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Hahaha, den kommentar med hagl, var det, der overbeviste mig 😀 <3. Titlen er ellers lidt et turn-off for mig, men din beskrivelse lyder ret fornuftig, så jeg må vist en tur forbi biblioteket en af dagene. Mange tak for tip :D!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Jeg er da lidt nysgerrig på om det mon bliver en dreng eller pige. Fornemmer lidt, at det enten ikke er noget du ønsker at dele på bloggen eller at I vil overraskes😊
  Da jeg ventede mit første barn væltede det ind med gode råd fra familie og venner og jeg læste stolpe op og stolpe ned i diverse bøger. Det der så overraskede mig mest, da vores lille datter kom, var at hun var helt sin egen med sin helt særlige personlighed. Hun sov ikke som de skrev om i bøgerne, spiste på ingen måde efter de skemaer der var oplistet, kunne læse mig frem til at babyer skal tilbringe det meste af deres vågne tid på maven, men hun skreg som pisket, så det blev vel til en 7-8 minutter på de gode dage. Kort sagt, så endte vi med at gøre alt det der ikke stod i bøgerne og det er gået aldeles udemærket alligevel. Altså bedste råd er at lære sig selv det mantra der hedder “det går sgu nok alt sammen”.☺️☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, du er god. Der kommer et indlæg i løbet af ugen 😉 <3

   Årh, jeg bliver så glad, når folk fortæller historier som din – det bekræfter ligesom den fornemmelse jeg har om at man virkelig kan komme langt med mavefornemmelse, tålmodighed og en ekstra vejrtrækning eller to, når det lige brænder lidt på. For ja, det går sgu nok alt sammen, ikke? Jeg tænker det. Sådan har jeg det generelt i livet også – den der, hey, det tager vi som det kommer, og selvom det selvfølgelig er en lidt anden situation, når man pludselig står med ansvaret for sådan en lille størrelse, så håber jeg, at jeg kan holde fast i den grundfølelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Det bedste råd jeg kan give dig (som mor til en 2-årig, der blev født under min studietid og med nr. 2 på vej) – lad være med at købe for meget inden ungen kommer! Virkelig. Når folk siger noget er nødvendigt/need to have, så er det som regel løgn 😂 så længe der er bleer, tøj, en form for seng og noget at transportere krapylet i, skal den nok overleve.. Alt andet kan undværes eller købes senere ✌️og så har app’en Reshopper været min bedste ven i et par år, så hvis du ikke kender den – skynd dig at hente den. Det er trendsales for bebser, med den fremragende feature at det hele er i nærheden og lige til at hente!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, min søde storesøster (der har to søde drenge) ridsede også listen helt kort op for mig: En god barnevogn, noget sengeagtigt, 1000 stofbleer og en kopholder til førnævnte barnevogn. Plus måske det løse 😀 haha. Siden er både min kæreste og jeg faldet over historier om forældre, der skulle suge snot ud af en stoppet babynæse, så sugedims til størknede bussemænd er klart også på listen!
   Reshopper lyder helt helt genialt! Den vil jeg hente med det samme, så jeg ikke glemmer det igen. Tusinde tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Jeg har ikke fået sagt tillykke, men et stort et af slagsen skal lyde! Hvor er det vidunderligt og simpelthen så sød en historie med den noget overraskende graviditet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Tusinde tak <3 Ja, jeg har det altså også stadig lidt sjovt over det. Tænk at sådan en lille én kan gemme sig så længe :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Appelsiner is life. Spiser 5 om dagen. Mindst! Mvh uge 33 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise W

  Glæder mig til at følge med! Jeg har selv “skiftedag” fredag, så når jeg går på weekend bliver der også lige læst op på hvilken frugt han nu er på størrelse med,og andre vigtige ting 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ah, det er også en god dag til det :D! Det er lige præcis de vigtige ting, der læses op på nemlig :D.. Jeg rammer fx blomkålshovede nu her – who would’ve thought?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig onsdag!