Siden sidst

Om at udfordre sig selv – en anden form for ferie

Bornholm

Indlægget er sponsoreret af Billund Lufthavn og DAT

Se lige kravlenisse 1 og 2! Haha. Med sjove fødder, fancy seler og hvert vores joker-brede grin. Men hey, vi havde god grund til at smile – vi havde nemlig brugt hele formiddagen på at klatre på bornholmske klipper!

Bornholm er faktisk det eneste sted i Danmark, hvor det er muligt at klatre på klipper – det er ikke det, vi har mest af i naturen herhjemme – og det er jeg helt oprigtigt ked af. Det var nemlig en helt vild oplevelse, og jeg gad virkelig godt, at jeg kunne få den igen lidt tættere på Århus. På den anden side er det en fremragende undskyldning for at tage til Bornholm igen.

Hverken Mia eller jeg havde noget med programmet at gøre, men det kunne faktisk ikke have været planlagt bedre. Vi har begge gået til klatring tilbage i folkeskolen, og klippeklatringen var virkelig et af højdepunkterne på turen for mig i hvert fald! Omend jeg nok må indrømme, at jeg troede, at jeg ville være bedre til det – lad mig sige det sådan, at jeg i hvert fald lige skulle igang. Efter de første halvanden meter på den ‘nemme’ klippe, var mine arme ved at falde af, så det virkede ret uoverskueligt nogensinde at ramme toppen af den store klippe. Lige omkring 25 meter mener jeg at den var – den var i hvert fald høj! Men op kom jeg. Men lidt hjælp fra instruktøren, verdens største smil på læberne og et sæt arme, der var mindst en time om at komme til sig selv igen. Fantastisk følelse sådan helt bogstaveligt at nå toppen!

Bornholm klatring

Generelt er Bornholm ret oplagt til en mere aktiv ferie – jeg gad for eksempel godt komme tilbage lidt tidligere på sæsonen og sejle i havkajak, og min indre hestepige er ret klar på en galop ud over markerne. I den mere stille og rolige ende af skalaen, gad jeg godt en vandreferie på øen.  Der er rigeligt med vandrestier at vælge imellem over det meste af Bornholm, og selv i efteråret er naturen altså helt fantastisk smuk – vi håbede på at få tid til en vandretur, da vi var der, men det må blive næste gang, når programmet er lidt mere åbent.

Til en aktiv ferie ville jeg nok bo på den nordlige, klipperige del af øen, og så gå ud derfra, evt. med en dag eller to omkring Dueodde, hvor der er noget mere fladt, men virkelig også smukt! Jeg er en sucker for lyden af bølger, og ville til enhver tid prioritere ruter med havudsigt, men en vandredag eller to midt på øen, med chancen (eller risikoen) for at støde ind i en flok bisonokser, skulle der nok kunne blive plads til.

Har nogle af jer erfaring med aktive rejser på egen hånd? Måske endda på Bornholm? Så vil jeg rigtig gerne høre fra jer! For jeg kunne altså godt se mig selv tage et smut til Bornholm til foråret, hvis det kan passe med min kærestes arbejde (nåja, og mit måske?).

pa054630

img_8649 img_8707

Og skal vi så ikke lige slutte af med endnu et billede af en happy-go-lucky klatremus? Jeg tror det nok. Hav en dejlig lørdag!

Bornholm klatring

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst