Det forkromede rabatoverblik // Black Friday

En guide: Sådan misser du en halv graviditet (mentalt)

img_0369

 1. Stop på p-piller. (Det her er et sneaky punkt, for jojo, jeg ved godt, at det lige præcis er sådan noget, man bliver gravid af, men hear me out).
 2. Fortsæt som normalt, men du venter på din menstruation.
 3. Keep waiting…

Jeg stopper lige listen der, men det der er i korte træk, hvordan de første tre måneder gik. Fra starten af juni til hen imod slutningen af august skete der lidt småting – jeg fik lidt større bryster og min hud var ret meget på tværs. Specielt på ryggen. Fedt. Faktisk var jeg hos lægen, i en helt anden sammenhæng godt nok, men her spurgte jeg også ind til om det var normalt i forbindelse med p-pillestop (nåja, og om hvor længe man skulle vente på den menstruation, før man skulle blive nervøs). Jeg fik at vide, at det er normalt, at der går både halve og hele år før menstruationen kommer og at både det med brysterne og den urene hud også er fuldstændig normalt, når ens hormoner lige skal finde på plads. Fint så.

Så spoler vi frem til en måned senere, i starten af oktober, hvor jeg begynder at føle mig en smule oppustet (og det er altså ikke normalt for mig). Der var stadig ingen mave – altså Mia og jeg var i spa på Bornholm og rendte rundt i badetøj en halv dag uden nogen af os har tænkt det mindste – men jeg følte mig lidt off rent kropsligt og synes, at nogle stykker af mine skinny jeans bukser strammede lidt vel meget. Efter et par ugers småbrokkerier til min tålmodige kæreste endte en søndag aften med ordene: “Måske du skulle tage en graviditetstest”.

Ret god idé. Tolv timer senere stod jeg med hele to – jeg skulle lige være sikker ikke? – meget positive tests og 24 timer efter det sad jeg hos min læge, der kunne konkludere præcis det samme som den billige test fra apoteket. At jeg var ret så gravid (mine ord, ikke lægens). Lidt trykken på maven – eller livmoderen vel egentlig – placerede mig omkring 20. uge, eller med andre ord cirka halvvejs, og således skipper man mentalt en halv graviditet.

 

Retrospektivt er der så (selvfølgelig) en masse ting, der pludselig giver mening at fyre i kassen “ting, du skulle have lagt mærke til”. Mest af alt, at jeg faktisk havde tænkt det lidt. Jeg har haft følelsen af, at være udefinerbart ved siden af mig selv – at et eller andet var anderledes end det plejede at være. Jeg har faktisk haft lange samtaler med mine veninder om, at jeg følte mig i ubalance på grund af den der skide menstruation, der bare ikke kom. Jeg følte, at jeg ikke virkede optimalt. Det er måske i virkeligheden derfor, at jeg har lukket den lille stemme, der har tænkt ‘gravid’ ned – jeg var simpelthen bange for, at jeg ikke var gravid, men bare var i ubalance. Giver det mening?

Da jeg tog graviditetstesten, og den på få sekunder viste de to streger, var jeg ikke engang overrasket, men bare glad og lettet.

På den måde er kroppen og sindet altså nogle vilde størrelser. Kroppen kan sagtens køre hele showet selv, selvom sindet ikke er med. Og sindet kan virkelig lave benspænd og labyrinter for sig selv. Og når krop og sind så er på samme side, jamen så føles alt bare mere rigtigt

8 kommentarer

 • Nanna

  Først, stort tillykke med graviditeten 😍 Et lidt privat spørgsmål måske, så helt ok hvis du ikke vil svare, men stoppede du med p-piller med henblik på at blive gravid, eller var der en anden årsag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Tusinde tak!
   Nejnej, det er helt fint – det skulle måske have været med i indlægget, for hvis det havde været årsagen, havde jeg nok alligevel opdaget det før, tror jeg. Jeg har været på p-piller i 8-9 år, og kunne virkelig ikke lide tanken om alle de hormoner, så jeg stoppede faktisk primært for at se hvordan min krop fungerede uden p-piller (helt fint, var svaret vist). Vi tog selvfølgelig snakken før jeg stoppede om hvordan vi ville have det, hvis jeg blev gravid, og vi var begge to sådan – hvis det sker, så sker det og så er det helt fint. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Mange tak for svar og endnu engang tillykke ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Nana for fa’en 😀 Jeg har altid undret mig over hvordan det kan lade sig gøre?! Alle ved forhåbentligt at man har ægløsning inden menstruation, så øh…ja?! Men altså, hvis man smider p-pillerne og ikke går i cølibat, så er det jo det der kan ske 😀 Og bare rolig – nogen ved det ikke før de føder et surprise-barn 😂 Er så imponeret over dit niveau af distræthed og tillykke med den lille!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Haha, jaja, altså selvfølgelig vidste jeg godt, at det var en mulighed :D! Jeg tror, at det for mit vedkomne handler om, at jeg på det seneste har læst og hørt enormt meget om kvinder, der virkelig kæmper med at blive gravide, både tæt på mig og mere generelt, så det var mere top-of-mind end det andet scenerie – at vi skulle være så heldige <3 Det føles stadig helt vildt, synes jeg! Og nåja, så kan jeg nok heller ikke løbe fra, at jeg måske er lidt mere distræt end gennemsnittet 😉 …
   Men tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Det er faktisk en ret sød historie 😀 Tillykke igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Først og fremmest – stort, stort, stort tillykke! Hvor er det vidunderligt <3 Det er virkelig en meant to be baby.

  Jeg er nysgerrig – hvordan er det så mentalt at have misset en halv graviditet? Jeg synes, det er ret mindblown at læse om, så hvordan er det mon pludselig at skulle forholde sig til en graviditet og et kommende barn, på den halve tid om man så må sige? Var det ikke en vild besked at få hos lægen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Tusinde tak! Ja, den skal bare frem i verden, den lille 😀 haha.

   Jamen jeg har det faktisk helt fint med det. Det er vildt stort uanset hvad, så om det var ni eller fire-fem måneders forberedelsestid, tror jeg faktisk ikke ville gøre den store forskel. Rent praktisk havde jeg nok forberedt min garderobe liidt bedre på maven, men det er også det ;).

   Da jeg sad ved lægen havde jeg allerede taget to tests selv, og svaret kom aldrig bag på mig – det føltes bare enormt rigtigt. Jeg er også meget en person, der tager tingene som de kommer generelt, så måske det gør det nemmere at deale med på en eller anden måde. Og så er timingen helt fin både i forhold til mig og min kæreste (som i øvrigt også bare blev vildt glad for beskeden).

   Da jeg droppede p-pillerne havde vi snakket om, at hvis det sker, så sker det, og så tager vi den derfra – og sådan har vi det heldigvis stadig begge to, så lige nu glæder vi os bare :).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det forkromede rabatoverblik // Black Friday