Hjem til Århus

DIY denim skirt

diy denim skirt

I virkeligheden er det jo ret simpelt, det her – klip et par jeans eller shorts i stykker. Men der er lige et par gode pointers, der er fine at få med, og når I nu selv spørger, så er der guide til et styk denimnederdel.

Jeg er lidt obsessed med Levi’s 501, så det var den model, jeg var både Århus og internettet igennem efter. Uden held i øvrigt, for de små størrelser er svære at opstøve, og når man så også er kræsen med vasken OG er lidt tidspresset grundet ferie, så er det faktisk en noget nær umulig opgave. Heldigvis kom jeg i tanke om, at jeg havde et par shorts i den helt rigtige nuance – og vist nok med en ok længde på også – og sådan blev det.

Find det rigtige udgangspunkt:

Det billigste er helt klart at finde et par jeans eller shorts, der er lange nok, i genbrug, via apps som Trendsales eller Tradono eller til noget á la Hello Vintage (hvor alle mine shorts er fra). Vær obs på størrelsen på de gamle Levi’s! Jeg er normalt en 25/26 i jeans, men de her er str. 27.

Og husk, at andre jeansmodeller selvfølgelig også kan bruges! Det er bare mig, der lige havde et specifikt billede i hovedet.

Klipklipklip:

Har du fundet et par shorts, er der selvfølgelig ikke så meget at gøre ved længden, og så er det faktisk bare at finde en god saks. Klip så tæt på syningen i skridtet, som du kan – det bliver pænest. Og vupti, nu har du faktisk en nederdel, der er brugbar! Nogle shorts vender sig helt perfekt og bliver til en nederdel med en fin udskæring forrest (som her), og andre holder shortsformen (som mine, ahem), og ville måske have godt af lidt nål og tråd – det er næste step.

Hvis det er jeans, du starter med, så skal de klippes til shorts først – det burde jeg faktisk lave en helt anden guide med, men jeg har ikke nogle bukser, som jeg har lyst til at ofre, så nu kommer det lige helt kortfattet her:

  • Tag bukserne på og find ud af, hvor lange dine shorts (eller din nederdel) skal være.
  • Tegn en streg med en blyanten et par centimeter længere nede, så der er lidt at ‘frynse’ med bagefter.
  • Nu skal benene af: Her kan du klippe, hvis du vil have en lige kant, men for mig har det virket bedst med en blanding af kniv – bare en normal spisekniv med bittesmå takker – og rimelig groft sandpapir.
  • Trevl op med fingrene, når du har fået benene af – jo længere du trevler, des længere hvide snore. Det bliver først sådan rigtig godt, når de har været et par gange i vaskemaskinen og generelt er gået til, men congrats! Fine nye shorts!

diy denim skirt

Nål & tråd:

Ok, indrømmet, så langt er jeg ikke lige kommet – det bliver one of the days. Men planen er klar, og det kræver bare nål, tråd og lidt tålmodighed. Nederdelen skal syes sammen, som vist nedenunden – jeg har ikke gennemskuet, om det overhovedet bliver nødvendigt at klippe, men resultatet bliver noget i den her retning.

Jeg tænker, at jeg vil sy på indersiden af den gamle syning, så mine tvivlsomme syskills ikke kommer til at være synlige.

Et voilà! Et styk DIY denim skirt. Og hey, hvis det hele bliver for besværligt og det der med at spare penge ikke lige er jeres ting, så har NA-KD næsten altid et lille udvalg af lækkert, vintage Levi’s – som for eksempel nederdelen her (reklamelink).

diy denim skirt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjem til Århus