All green - verdens nemmeste outfit

USA guide // Antelope Canyon

Antelope canyon

Læs også: Sequoia National Park | Death Valley | Grand Canyon & Route 66 | Horseshoe Bend

Det smukkeste sted, jeg nogensinde har besøgt. Hands down. Det er blevet tid til min Antelope Canyon guide!

Antelope Canyon ligger i Navajoterritoriet lige øst for Page, Arizona – midt i sand, klipper og klapperslanger (har jeg hørt). Faktisk er der to forskellige Antelope Canyons: Upper Canyon og Lower Canyon. Vi besøgte lower.

Det var ellers Upper Canyon vi som udgangspunkt ville have besøgt, men da vi – en måned før turen – ville booke plads, var der fuldstændig udsolgt. Såeh.. Husk lige det, hvis I skal afsted. Vi gik egentlig efter Upper Canyon fordi min mor har tendens til bøde højdeskræk og klaustrofobi (og ja, højdeskæræk lyder lidt sjovt, når det handler om at man skal ned i jorden og ikke op, men i Lower Canyon starter turen med at man skal ned af en lang trappe/stige, og alene beskrivelserne af det, var nok til, at min mor fik det helt dårligt), men da der var udsolgt, og vi simpelthen bare ville se Antelope, så blev det Lower Canyon, hvor der heldigvis stadig var ledige ture.

Og lad mig lige understrege: Jeg er vildt glad for, at det var der, vi endte! Beskrivelserne var langt(!) mere skræmmende end turen – trapperne er fine og nede i kløften er der god plads og rigeligt med lys. Det smukkeste lys endda. Selv min mor, der havde været så nervøs, var helt rolig hele vejen igennem. Og hey, så må Upper Canyon jo bare blive næste gang.

Antelope canyon

På billedet herover til venstre ses kløften oppefra – det er faktisk lige der, man kommer op. Det andet billede er taget nedefra, hvis I skulle være i tvivl.

Hele kløften er fyldt med det fineste røde sand i samme farve som klipperne – og se lige de klipper! Ejmen det er jo helt vildt! Området er enormt tørt det meste af tiden, men ind i mellem kommer der nogle massive regnskyl, og når vandet vælter ind gennem kløften i de såkaldte flashfloods, der helt tydeligt har formet klipperne. Jeg kan stadig ikke få hænderne ned over hvor vild naturen kan være.

Antelope canyon

Man kommer afsted i grupper på 10-15 stykker med en guide, men det er faktisk primært i køen ned i kløften, at guiden fortæller – enkelte steder undervejs pegede hun nogle klippeformationer ud som fx den, der ligner en kvinde eller viser, hvor lyset står helt perfekt til billeder af sand i luften, men man får egentlig lov til at gå igennem kløften selv. Det meste af turen kan man bare gå igennem, mens man på enkelte steder lige skal møde sig forbi eller over noget klippe, der svinger ind over stien. Guiden sørger for at holde et vist tempo, så alle når igennem, men der er helt fin tid til både at tage billeder og bare falde i svime over farvespillet.

Ingen af billederne i det her indlæg er i øvrigt redigeret – om noget, er de mere matte i farverne, end de var i virkeligheden. Det var som at træde ind i en heftigt photoshoppet 3D-verden.

Antelope canyon

Alle guiderne ved Dixie Ellis er Navajoindianere, og det var faktisk ret interessant at tale med guiden mens vi ventede på at det blev vores tur til at komme ned i kløften – vidste i fx, at “Navajo” betyder “den, der stjæler”? Vores guide fortalte, at en del faktisk bliver stødt af det navn, og derfor bruger “Diné”, som betyder “Folket” – se, nu ved I også det. Guiden Brittany fortalte også om sit navn – det amerikanske, der er lettere at bruge, når man fx skal på universitet, og så det traditionelle, som jeg desværre ikke kan huske, men som består af en lang række navne, der fortæller om både familie og stamme. Ret sejt. Og så blev vi også lidt klogere i dag.

Antelope canyon

Antelope canyon

 


Praktisk:

  • Book i god tid! Det kan jeg slette ikke understrege nok. Vi var afsted med Dixie Ellis’ Lower Antelope Canyon Tours, og de kan i hvert fald godt anbefales.
  • Turen koster 25$/person for voksne og børnepriserne er lavere. Og ja, man kan sagtens have børn med.
  • Selve turen tager omkring en time, men der kan være ret lang ventetid (i solen) i højsæsonen, så husk vand, hat, solcreme og alt det der.
  • Dixie Ellis anbefaler lukkede sko og det er altså en god nok idé. Ikke fordi man som sådan skrider rundt, men nogle steder er der sand ovenpå klippe, og sådan noget bliver altså lidt glat. En trøje/bluse er også rar, hvis du ikke lige er afsted i højsommeren.

Læs også: Sequoia National Park | Death Valley | Grand Canyon & Route 66 | Horseshoe Bend

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All green - verdens nemmeste outfit