15% på det fineste ur - og nogle nye køb fra San Francisco

USA guide // Sequoia National Park

sequoia national park

Læs også: Death Valley | Grand Canyon & Route 66 | Antelope Canyon | Horseshoe Bend

Puh, det tog lige lidt længere tid at få de her indlæg ud, end jeg havde troet – der er mange billeder at rydde op i, kan jeg godt afsløre. Jeg deler min USA tur op i en del indlæg – et pr. sted – og alt det praktiske ryger ned i bunden af hvert indlæg. Med det kedelige på plads: Velkommen til Sequioa!


Det føles allerede som en evighed siden vi kørte gennem Three Rivers og ind i turens første nationalpark – Sequoia.

Vi har kørt efter et ret stramt program, da vi kun havde en uge til vores roadtrip – og der er jo SÅ meget at se – så ved Sequoia kørte vi ind ved Three Rivers til General Sherman og tilbage igen den samme vej. General Sherman? Jamen det er et træ, selvfølgelig. Eftersigende verdens bredeste endda! Det var i hvert fald enormt, men helt ærligt, så var det mere helhedsindtrykket, der gjorde turen gennem Sequoia fantastisk. Udsigten over uendelige bjerge, skoven med de ældgamle kæmpetræer – og bevidstheden om, at der måske, måske ikke, står en bjørn bag det næste træ.

sequoia national park sequoia national park

Lur lige i bunden af billedet herover – såden helt nede i bunden af træet til venstre. Det er mennesker. På myrestørrelse. Og ja, der lå altså en del sne! Selvom vi besøgte parken i midt-april og havde rigtig fint vejr (altså vi snakker omkring 20 grader længere nede i parken), så var sneen nærmest først lige blevet fjernet helt fra veje og stier, så hav lige det in mind, hvis I skal afsted tidligere på året.

sequoia national park sequoia national park

En af grundene til, at træerne kan blive så store er, at de ikke dør under skovbrande – man kan se på flere af træerne, hvordan de er helt sorte indeni, men de brænder åbenbart ikke. Min indre biolog havde det ret vildt over de træer, ja.

Ligesom alle de andre nationalparker, er Sequoia National Park spækket med vandrestier, og jeg ville sådan ønske, at vi havde haft tiden til at gå nogle af ruterne – det gælder faktisk alle de nationalparker, jeg har besøgt. Bare én dag til vandring havde været helt fantastisk i det område! Både på grund af udsigten, der bare skifter hele tiden, men også for at komme lidt væk fra de mest turistede stier. For der ér altså en del, selvom vi vist var der på et godt tidspunkt.

Eneste skuffelse i Sequoia var, at jeg ikke så nogle bjørne. Det er lidt ambivalent, for jeg skulle edermanme ikke nyde noget af at møde en bjørn face to face, men jeg ville altså virkelig godt have set bare én fra bilen!

Har nogle af jer besøgt Sequoia? Så kunne de være ret fedt, hvis I har lyst til at dele jeres oplevelser i kommentarfeltet :).

Sequoia national park

 


Praktisk:

 • Entré til Sequoia er 30$ pr. bil (for personbiler uanset hvor mange I er i bilen). Entréen betales ved indgangen i Three Rivers (eller ved de andre indgange). Læs mere her.
 • Et årskort til alle nationalparkerne koster 80$ – det kan hurtigt betale sig.
 • Stock op på mad/snacks/vand før I kører ind i parken.
 • Vær obs på vejret – vi besøgte parken i midt-april og havde rigtig fint vejr, men sneen er altså ikke nødvendigvis væk fra vejene. Vi gik rundt i cirka 18 grader ved siden af snedriver på over en meter.

Læs også: Death Valley | Grand Canyon & Route 66 | Antelope Canyon | Horseshoe Bend

2 kommentarer

 • Jeg har været på der og der var så lækkert, vi så desværre heller ikke nogen bjørn. Men det var et vildt flot og spændende sted 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   De gemmer sig, de bjørne – vi må bare tilbage igen så :D! Det gad jeg altså også godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15% på det fineste ur - og nogle nye køb fra San Francisco