25% på sommerens solbriller

USA guide // Death Valley

Death Valley

Læs også: Sequoia National Park | Grand Canyon & Route 66 | Antelope Canyon | Horseshoe Bend

On the road again – og denne gang til Death Valley National Park. Den her havde jeg virkelig glædet mig til, for helt ærligt, alene navnet er for vildt jo. Vi var der i april, og havde en temperatur på lige omkring de 30 grader – og en hulens masse vind! Vi kørte faktisk igennem tre sandstorme, hvor man vitterligt ikke kunne se mere end et par meter frem. I den situation er en bil med aircondition simpelthen guld værd. Det er blevet tid til en Death Valley guide.

Man skal ikke specielt meget længere hen på sæsonen, før temperaturen nemt rammer de 40+ grader og aircondition frarådes – der er man simpelthen bange for at bilerne brænder sammen på grund af varmen. Ved Stovepipe Wels – indgangen til nationalparken – hang også en del ‘extreme heat danger’-skilte. Lidt vildt.

Og lur lige billedet herunder – det er altså sand og ikke dis eller tåge, der blæser rundt i dalen. Parkrangeren havde vist helt ondt af os på grund af vejret, men det var altså sjovt at opleve.
Death Valley

Death Valley

Death Valley er ikke en af de nationalparker, hvor man som sådan har lyst til at blive og hike rundt i flere dage – den har fået sit navn af en grund – men det betyder altså ikke, at der ikke er noget at komme efter. Det var sindssygt smukt på sin helt egen måde! Den der tørke, der gør, at de støvede farver bare fortsætter så langt øjet rækker: Stædige små kaktusser og vilde bjergformationer i uendeligt mange forskellige nuancer. Det kan altså noget!

Og vinden! Det var virkelig, så vi næsten blæste væk nogle steder. Som i: Når der kom et vindstød, røg man altså med, hvis man ikke havde noget at stå imod med. Vildere end Vesterhavet (sgu).

Death Valley

Death Valley

Helt død var Death Valley dog ikke – jeg er ikke heeelt hundrede på hvad det er for en fætter, men jeg gætter på prærieulv – Coyote. Måske en af jer ved det?

Havde vi været lidt heldigere, havde vi måske også spottet en road runner (som dog ser helt anderledes ud end hos Warner Bros – helt ærligt!). Bjerggeder, kaniner og alt muligt andet stort som småt skulle også være til at spotte, så måske man alligevel skulle give parken et par dage engang?

Death Valley

Der er en del forskellige veje gennem Death Valley – vi kørte som sagt ind ved Stovepipe Wells og fulgte vej 190 igennem parken og ned til Shoshone, hvor vi så drejede af mod Las Vegas. På vej 190 lige efter Furnace Creek kan man dreje ind af Artist Dr. – gør det! Det er den smukkeste tur! Her går klipperne helt amok i støvede farvespil mens vejen snor sig gennem klipperne. Virkelig smukt!

Death Valley


Praktisk:

 • Entré til Death Valley er 25$ pr. bil (for personbiler uanset hvor mange I er i bilen). Entréen betales ved indgangen i Stovepipe Wells (eller ved en af de andre indgange). Læs mere her.
 • Et årskort til alle nationalparkerne koster 80$ – det kan hurtigt betale sig.
 • Stock op på mad/snacks/vand før I kører ind i parken – specielt vand! Og specielt hvis I er afsted om sommeren.
 • Tjek op på anbefalingerne i forhold til aircondition i bilen, så I ikke risikerer, at det hele brænder sammen midt i dødens dal (og husk at tanke godt op inden I kører derind).

Læs også: Sequoia National Park | Grand Canyon & Route 66 | Antelope Canyon | Horseshoe Bend

2 kommentarer

 • Death Valley står højt på min USA-liste. Det ser så vildt ud! Og ret fedt at I så en Coyote (:
  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Det var virkelig også en oplevelse! Næsten endnu vildere med sandstormene – det gav lidt til stemningen ;).
   Ja, den var altså lige prikken over i’et!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25% på sommerens solbriller