Dobbelt op på vindere

Om at skrue ned og koble fra

chemex

Indlægget er sponsoreret af Homebarista.dk

2016 har virkelig været et specielt år: Fra tidlige forårsvibes i London med søde Mia, til specialepanik. Fra Northside med min allerbedste veninde, til en speciale, der blev afleveret for sent. Fra roadtrip i Kroatien med min lillesøster, til specialeslutspurt (for anden gang). Opture og nedture. Men heldigvis flest opture, når man sådan lister det op – for jeg blev også færdig med min kandidat og var allerede ansat i en fuldtidsstilling på det tidspunkt. Og så har jeg sluttet året af med en juletur til Hamborg med alle mine søskende, og så den hyggeligste familiejul hos min mormor.

Jeg startede året ud som studerende, og sidder nu med en 8-16 job. Og jeg har virkelig trængt til ferie. Derfor har jeg valgt at holde fri hele julen, så der ud over familien, også er tid til bare at kigge ud i luften og gå nogle lange ture. Og til at lave rigtig god kaffe. Kaffe er for mig = hygge. Det er mit morgenritual, og det er med kaffen i hånden, at jeg rigtig vågner – det passer perfekt med den tid, det tager at lave kaffen, og køle den ned til drikketemperatur. I hverdagen bliver det ofte nescafé (jaja, slap af kaffeconnoiseurer), men der er virkelig intet bedre end at bruge de der ekstra minutter på at gøre det ordentligt, for det kan altså godt smages.

Tidligere har jeg bøvlet lidt med en alt for stor termokande, der – og det lyder dumt – har gjort, at filterkaffen er blevet en “hvis vi er mere end 3”-ting. But no more. Homebarista har nemlig sendt mig den fineste Chemex-brygger, lidt god kaffe og en spand filtre, og her i juledagene har jeg virkelig haft en fest over den! Filtrene er sådan nogle sjove, kegleformede nogle, der kan sidde af sig selv i kanden – de er lidt tykkere end normale filtre, hvilket skulle filtrere kaffen endnu mere optimalt i forhold til at undgå bitterhed. Mere kaffenørdet er jeg ikke, og jeg har ikke lavet side-by-side test af normal filterkaffe og den her – jeg har bare nydt min kaffe.

Så i 2017 vil jeg gerne være bedre til at tage mig tid til ikke bare at drikke kaffen, men også til at lave den. Pour-over teknikken kan der virkelig nørdes med, indtil kaffen er helt perfekt, og sådan noget er altid sjovt jo! Hvad med jer? Er det nescafé, kaffemaskine eller filter? Eller noget helt andet måske?

chemex chemex

2 kommentarer

 • Laura

  Sådan en slow-brewer laver lækker kaffe! Min kæreste er heldigvis kaffeentusiast med stort K! Så vi har alt fra aeropress til espressomaskine, men da jeg altid står først bliver det som regel til alm. stempelkande. Det er nu også lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Ja, det er altså virkelig godt! Men, ja, haha, det kan også blive lige besværligt nok om morgenen ;). Min kæreste står op før mig, så det er næsten altid nes om morgenen her (meget lidt kaffeentutiastisk). Men ok, det gør det jo bare dét mere luksus-agtigt, når man så tager sig tiden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dobbelt op på vindere