Knits on sale

Stiften / and a long talk

for fall /1
for fall / 2

Affiliate: h&m turtleneck + bag, zara cashmere knit + coat + shoes, bymarika bracelet, envii x pernille teisbæk leather pants

De af jer, der er med på insta (@nanabech) fik en lille teaser – og de af jer, der har læst Stiftens shoppetillæg i dag, har allerede set set hele. Jeg har nemlig fået lov til at fylde en hel side i deres shoppetillæg i dag. Tingene udvalgte jeg allerede for en måned siden og jeg er stadig helt vild med hver eneste af dem (phew). Min mor påpegede, at det meste er lidt pricy, når man tænker på mit budget og bloggens profil og det kan jeg faktisk godt se, så lad mig lige knytte et par ord til netop det:

Gennem de sidste par år har jeg kunne se et mere og mere tydeligt mønster i hvilke ting, der overlever i min garderobe, og hvilke ting, jeg hurtigt mister interessen for. Polyester og andet kunststof er der forsvindende lidt af nu, mens mine cashmeretrøjer og det andet naturstrik stadig redder mig morgen efter morgen. Og når jeg kan se, hvordan mine læderting – støvler, jakker, tasker – bliver pænere og pænere med tiden gør det mig virkelig glad. Derfor har jeg det for eksempel helt ok med at smide, say, 700 kroner efter cashmere, mens jeg synes at bare 100 kroner er meget for en polyesterstrik. Ligesom jeg langt hellere vil give det tredobbelte for en taske i ægte læder. Selvfølgelig er der en grænse, hvor man måske betaler mere for mærket i nakken end for de faktiske materialer – men det er lidt en anden diskussion, der et godt stykke hen ad vejen handler mere om mavefornemmelse og sund fornuft, tror jeg.

Så altså: Hvis i ind i mellem tænker, at “de der støvler koster sgu da halvdelen af mit månedlige rådighedsbeløb”, så ja, det gør de. Til gengæld holder de i virkelig virkelig mange måneder – og de bliver kun bedre med tiden. På den lange bane tror jeg på, at de gode materialer kan betale sig. Nå. Det var vist nok visdomsord for i dag. Kan i følge dem (hvis i kom igennem dem altså). Og hvordan prioriterer i jeres shoppebudget :)?

// Today I’m showing my take on wardrobe fall essentials in the newspaper ‘Stiften’ – I actually just wanted to show them to you guys too, but then I went on about the value of shopping less things, but in better materials – how do you prioritize your shopping-money?

6 kommentarer

 • Virkelig fine ting du har valgt!
  Jeg kan helt sikkert godt følge dig med at vælge dyrere ting, som der er lidt mere kvalitet i. Jeg har i lang tid været grebet af gode tilbud, og derfor også shoppet mere billigt end bevidst. Efterhånden er det dig også gået op for mig, at det jeg er gladest for i min garderobe, er de ting der holder (dem uden akryl, hehe), og jeg håber jeg på en eller anden måde kan få drejet mine shoppevaner og istedet kigge på mere holdbare ting. Det er nok bare prisen der skræmmer mig lidt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Dejligt, at du kan lide dem :)!
   Og så er jeg helt vild med din formulering “mere billigt end bevidst” – for det er jo sådan set præcis det, der sker! Jo mere opmærksomme eller bevidste vi er, når vi shopper – jo hurtigere bliver det til en god vane. Kunne jeg forestille mig ;D.
   (Og så skal man bare regne cost-per-wear – så er prisen pludselig meget lavere :D!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Gud hvor er den taske smuk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuldstændig enig i hvad du skriver miss! 🙂 Selvom det kan være virkelig fristende at smide små 100 kroner efter en masse ting i dårlig kvalitet, så er vi herhjemme, virkelig også begyndt at investere i færre ting, men af en højere kvalitet. Det virker bare mere fornuftigt i længden. 🙂

  Chrstian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Dejligt at høre! Ja, det virker nemlig næsten helt banalt indlysende, at det giver mening på den lange bane. Og ud over den daglige glæde over en garderobe, der fungerer, så er der vel egentlig også et helt enormt bæredygtighedsaspekt i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knits on sale