Festival-love

Paris #5 – Châtelet, Marais & verdens bedste falafel

Chatelet

Ok, nu er vi ved at være nået til vejs ende med Pariser-indlæggene.. Det her er det sidste. Der har ikke været nogle kommentarer på dem, men jeg kan se, at de er blevet liket, så noget må nogen have fået ud af dem. Håber jeg :p .. Nå, men lad os tage det sidste!

chatelet2

Inde i mit hovedet – på mit indre kort, so to speak – hænger områderne omkring Châtelet og Marais sammen.. Eller, de glider ind i hinanden i hvert fald. Nå – vi starter omkring Châtelet / Les Halles. Gå lidt rundt og sug stemningen til dig – her er vildt turistet, men altså også meget skægt. Specielt pladsen ved Centre Pompidou er ret fed at sidde ved, mens man kigger på gadekunstnere, malere, duer og mennesker.. Går du herfra og ned omkring rådhuset (Hôtel de Ville – øverste billede) er der virkelig mange butikker – Specielt Rue de Rivoli er spækket med highstreet: Zara, Mango, H&M, Bershka etc.. Og selvfølgelig Sephora og Yves Rocher. Kort sagt er der rig mulighed for at bruge rigtig mange penge..

Når du bliver træt af turister og highstreet-hell, så begynd at søg lidt længere væk fra seinen og over mod Marais: Gå op ad Rue du Renard indtil du kommer til Rue de la Verrerie (på højre hånd) – her ligger Kilo Shop nemlig, og det må du ikke snyde dig selv for :D! Kilo Shop er en temmelig stor og temmelig propfyldt genbrugsbutik, der kører efter konceptet ‘betal pr. kilo’. Der er tre mærkater: rød, grøn og blå og som i kan fornemme på billedet, repræsenterer de, de tre forskellige prisgrupper.. Det er ret simpelt og der står vægte rundt omkring i butikken, så du kan veje FØR du står og skal betale (; .. Som med så alle genbrugsbutikker kan man være heldig og uheldig – og det kan godt tage tid, at finde frem til det gode. Uh, men hvis du går ned i kælderen og rundt om trappen, så har de en masse army-jakker – og faktisk en del i præcis samme model som min (bare til lidt under halv pris)..

kiloshop

Når du er færdig i Kilo Shop, er du ved at være sulten – I pråmise (; ! Derfor går vejen nu væk fra Châtelet og videre ind i Marais. Første stop: L’as Falafel!

L’as Falafel ligger på Rue des Rosiers midt i Marais og I shit you not, den falafel er den uundgåelige kø værd! Tag din falafel (og en stak servietter) med til Place des Vosges (jo, du kan godt vente fem minutter til med at spise) og sæt dig midt på Paris’ fineste lille plads, hvor du nyder din falafel mens du kigger på de mest parisiske aristocats-huse, der omkranser pladsen.. Victor Hugo boede i et af dem, men jeg kan ikke huske hvilket.. Et af hjørnerne, tror jeg.. Go find out! Når du er færdig med din falafel, så bevæg dig tilbage gennem Marais forbi alle de butikker du passerede med din falafel under armen. Området mellem Place des Vosges og falafel-stedet byder nemlig på virkelig mange lækre (og nogle lidt dyre) butikker.

Det eneste du skal huske er, at Marais er et jødisk kvarter = andre helligdage eller noget – i hvert fald: Åbent søndag, lukket mandag. Husk! Det er så træls at gå forgæves, når man er sulten (og her taler jeg af bitter erfaring).

Med disse ord er jeg færdig med guide-indlæg til Paris. Hvis i har spørgsmål, så stil dem endelig – min lillesøster, som var min guide hele ugen, da hun bor dernede pt,  har (mere eller mindre) lovet at hjælpe med at svare, hvis jeg kommer til kort, så bare bring it :). 

Follow on Bloglovin

4 kommentarer

  • Maria

    Åh..! En lille uges shoppetur i Paris ville jeg gerne. Och gerne med en sukker/citron crepe i den ene hånd og et Visakort i den anden (helst ikke mit eget!)…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festival-love