Obey

Paris #4 – Sacre Coeur, Grande Arche & Montparnasse

Sacre Coeur

Sacre Coeur4

Sacre Coeur7

I det 18. arrondissement finder man den smukke, smukke kirke Sacré Coeur, der ligger på toppen af Montmartre – herfra er der udsigt over hele Paris, hvorfor det er vildt oplagt at bruge en times tid på bare at sidde på trapperne op til kirken, og nyde udsigten! Vi tog bus  30 fra Trocadéro til stoppet ‘Anvers’ (Metrolinje 2 stopper også der) og så gik vi op ad alle trapperne. Det fede ved at tage bussen er, at man får set så meget af byen på samme tid – vi kørte fx lige forbi Moulin Rouge (; .. Det 18. arrondissement er markant mere slidt end centrum-Paris og her bor langt flere fattige, så ligesom ved Clignancourt (der også ligger i det 18.) er det en god idé at have godt fat i tasken på de meget crowdede steder – og så skal man i øvrigt passe på ‘sælgere’, der prøver at binde armbånd rundt om ens håndled i farten, for så bagefter at råbe op om betaling.. suk.. Nåmn that aside, så er området ved Montmartre altså et besøg værd – følger man vejen oppe ved Sacré Coeur, kommer man om til Place du Tertre, som er en rigtig fin og helt enormt turistoverfyldt plads. Caféerne er ret dyre, men man har altid råd til en Crêpe ;)..

Future Paris

dove

Hvis du har lidt tid i overskud, så er jeg personligt ret vild med den nye triumfbue, Grande Arche, og området lige foran den. Det er futuristisk på en virkelig overdrevet måde og med en seriøs overload af glas og metal – sådan helt Anders And-fremstids-agtigt (; .. Hvis i er uheldige med vejret og gerne vil lave noget indenfor, så ligger der et alvorligt stort center lige ved siden af triumfbuen: Les quatre temps. Det er enormt. Virkelig! Med interaktive skærme, hvor man kan søge i butikkerne og få en ‘vejvisning’ på skærmen.. Der er alt fra tøj og elektronik til caféer og et to-etagers supermarked.. Vi fik fnat efter et par timer, men måske i har det bedre med sådan noget center-noget?foto-34

Endnu en indendørs-aktivitet – eller – halvt i hvert fald. Tour Montparnasse er den fjollet høje bygning, der ødelægger skylinen lidt fra de fleste af Paris’ udsigtspunkter.. Jeg synes ikke den er specielt pæn, men med 56 etager er der virkelig flot udsigt fra toppen! Det er en smule dyrt, så i min optik er det ikke noget man gør flere gange.. Og et eller andet sted kan man jo lige så godt kravle op i Eiffeltårnet, hvis man vil have udsigt.. Nå. Men det skulle prøves! Og tagterrassen forestiller jeg mig er helt fantastisk, når temperaturen stiger bare en smule. I området omkring Montparnasse (ok, vi gik lidt, men i det relative nærområde) ligger Rue de Rennes hvor bl.a. Brandy Melville ligger – en butik jeg opdagede, da Katrine fra Et Fashion Fund skrev om den her – den er altså ret fed! Og jeg købte da også lidt ting med derfra (; .. Nåja, og hvis du får lyst til en lille shoppe-pause, så ligger Rue de Rennes virkelig tæt på Jardin du Luxembourg, som også er et besøg værd.

Follow on Bloglovin

2 kommentarer

  • Anne

    Virkelig nogle billeder ud over det sædvanlige, hvis du spørger mig! Jeg er vild med den effekt det giver med fuglen på andensidste billede 😀 Men hvad fa’n laver manden oppe i lygtepælen på første billede!? 😮 Kom dog ned, menneske!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusinde tak :D! Ja, det var megaheldigt med den due – kæft, den gav mig et chok. Haha. Manden i lygtepælen balancerede fodbolden på hovedet hele vejen op i lygtepælen og hele vejen ned igen – hvor han så fortsatte med alt muligt andet komplet naturstridigt :D! Vanvittigt!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Obey