Yves Rocher x4

Paris #3 – Louvre, Tuileries & Le Fumoir

Louvre6

Tuilleries

Louvre4

Louvre3

Louvre

Musée du Louvre ligger i bunden af jardin des Tuileries (eller bare tuilerierne på dansk).. Jeg har aldrig været inde på museet, så det har jeg ikke så meget klogt at sige om, andet end at der tit er lang(!) kø og at man, hvis man vil se hele museet, nok skal købe et 5-dages pas.. Nå. Men udefra er det også pænt, så selvom man ikke gider bruge sin tid på museer, så tag forbi her! Start eventuelt i toppen af enten Champs Élysées (helt oppe ved triumfbuen) eller bare i toppen af tuilerierne. Tuilerierne kommer ikke helt til sin ret uden blade på træerne, men i kan se lidt billeder her fra i sommers, hvis det er. Der er altså virkelig fint! Og om sommeren har de endda et lille tivoli i bunden af haven, lige ved Louvre.

Altså – tuilerierne og Louvre! Besøg! Stræk benene og nyd omgivelserne – og når i er kommet hele vejen ind igennem Louvre (man kan gå igennem fra tuilerierne og kommer ud der hvor billedet med den rød-jakkede dame er taget), så kig til venstre over på den anden side af vejen. Lige ved Metro stoppet ‘Louvre – Rivoli’ ligger nemlig café og restaurant Le Fumoir, som helt sikkert er et besøg værd! Vi tog forbi fredag aften ved en halv-ti-tiden og måtte vente over tyve minutter på et bord, så kom i god tid eller bestil et bord måske? Det er pænt fancy på pariser-måden, hvor der bliver tager imod en af en fransktalende kvinde, der finder bord til en. Hvor tjenernes skjorter er kridhvide og absolut nystrøgne, møblerne er tunge og lækre og drinkkortet er flere sider langt.. Vi delte en god flaske vin til 26? og den kom ned til os i en – ærh – fancy vinkøler? Sådan en her.. Og så kan man sidde i hjertet af Paris og sippe vin mens man føler sig lidt smart med de smarte 😉 ..

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yves Rocher x4