Guess who's back.. Back again.

Paris #1 – La tour Eiffel

Tour Eiffel7

Tour Eiffel

Paris (266)

Tour Eiffel5

Når man siger ‘Paris’ har man allerede næsten sagt ‘Eiffeltårnet’. Det er det ultimative symbol for Paris og alt hvad der hører til af disneyficerede idéer og glorificeringer af kærlighedens by. Byernes by. Jeg skal forbi Eiffeltårnet hver gang jeg er i Paris – ellers har jeg lissom ikke ‘rigtigt’ været der, hvis i forstår? For lige så arkitektonisk imponerende det er i dagslys, lige så disney-magisk er det når mørket falder på og lysene tændes. En gang i timen glitrer det fuldstændig amok i fem minutter og det er nok det allerfineste syn i verden. Seriøst, det er magisk. Nattebilledet (der i øvrigt er fuldstændig uredigeret) er fra min interrail i ’09, hvor temperaturen indbød en del mere til at sidde ved Trocadéro – pladsen hvor de fleste af billederne her er taget fra. Denne her gang lå nattetemperaturen på lige over frysepunktet og så er det altså ikke helt det værd at fange natteshowet..

The downside er de vanvittigt mange turister, der går og står i vejen for både udsigt og billeder.. Men så igen – man står helt sikkert også selv i vejen.. Og turister (med gode foto-poses) har alle dage været god underholdning. Køb en cola med fra et supermarked, set dig i solen (et sted hvor du ikke bliver trådt på) og sug stemningen (og solen) til dig – det er altså rart.

Praktisk:
Hvis du kommer inde fra ‘centrum’, så gå langs seinen – det er en rigtig fin tur! Ellers går metro 6 og 9 direkte til Trocadéro, mens RER  C  stopper lige ved selve Eiffeltårnet.
Nåja, og så kan man selvfølgelig også komme op i Eiffeltårnet – både via trapper og elevator. Der er mere eller mindre permanent kø, så det kan være en god idé at bestille billetter i forvejen.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guess who's back.. Back again.