Basic

#1 favorite corner – now in english

Da jeg postede det her indlæg tilbage i april havde jeg ikke ligefrem regnet med, at det ville blive det mest kommenterede i bloggens historie. Men det blev det. Jeg kan se på mine sidehenvisninger, at det bliver set dagligt og da mange af henvisningerne kommer fra andre lande end danmark, synes jeg det er på tide med en opdateret version med engelsk oversættelse. De af jer, der var med dengang kan jo bare springe det her indlæg over..

// When I posted this guide back in April, I had no idea that it would be the most commented on my blog ever. But it is. And I can see from my stats, that it is visited daily and since a lot of you don’t speak danish I think it’s about time with an updated version in english. Those of you that have seen it before are dismissed..

DIY-GUIDE TIL MIN PALLE SOFA // DIY-GUIDE TO MY PALLET COUCH

Punkt 1: skaf nogle paller! Vi var så heldige at kunne hapse vores fra Christians fars firma, men mon ikke man kan skaffe nogle ved at kontakte et fragtfirma? De bliver jo trods alt skiftet ud ind i mellem. Jeg mener, at have hørt, at en euro-palle står i omkring 100,-, men jeg er ikke sikker. Rigtige euro-paller har mærket EPAL:

Step 1: Get some pallets! We were lucky to get some for free from Christians dads company, but It should be possible to get in other ways. In Denmark the price of an europallet (marked EPAL) is around 100,- but this can vary, I suppose.

Punkt 2: Vask pallerne af! De er blevet brugt til alt muligt mærkeligt og vores var virkelig støvede.. Desuden har vi (læs: handymanden Christian) slebet dem lidt ned og vasket dem med sæbespåner for at 1) minimere splinter og 2) lukke træet, så det ikke er så tydeligt, hvis man kommer til at spilde rødvin eller andre sjove ting på det.. Smart smart.

Step 2: Clean the pallets! They’ve been used for all sort of stuff and ours, for example, were really dusty.. Also, Christian have grinded (is this the word?) them and washed them with soap flakes to 1) minimize splinters and 2) close the tree to prevent stains and stuff. Pretty smart..

Punkt 3: Nu skal du skaffe hynder. Der er tusind måder at fikse det på – vi fik den skåret i præcise mål hos Skumhuset i Århus, så de passer præcis til pallernes størrelse (120x80x15). Betrækket har vi også selv syet (med kyndig hjælp fra svigermor, thank god!).. Det er altså ved dette punkt, at det kan gå hen og blive lidt små-dyrt: Vi gav 550,- pr. hynde og 500 for stoffet. Men altså – det er jo ikke meget mere end en Ikea sofa og så synes jeg sgu min er sejere ;).

Step 3: Time to get some cushions. There’s a thousand ways to do this but we had our (foam)cushions cut in precise measures to fit the pallets perfectly (120x80x15). The covers are homemade with some help from Christians mum (thank god). This is were it can get a little pricy: we gave 550,- pr. cushion and 500,- for the fabric. But then again – it doesn’t cost more than an Ikea-couch and mine is way cooler ;).

Punkt 4: Smæk nogle filtpuder under sofaen, så den bliver lettere at flytte og ikke ridser gulvet. Vi købte nogle i Silvan – de ligner søm med meget store hoveder og så har de filt på hovedet.. Ahem.

Step 4: Put some felt pads under the couch to make it easier to move and prevent it from scratching the floors.

Ikke flere punkter! Nu har du din helt egen hipster-sofa (som min blev døbt af min læsegruppe). Som en lille bonus kan rummene bruges som opbevaring af blade og sårns. Det er en god idé at støve af jævnligt, da støv også er fan af pallesofaer..

Jeg håber at i fik svar på nogle af jeres spørgsmål. Spørg endelig hvis der er noget i er i tvivl om, så skal jeg se om jeg kan hjælpe.

Aaand that’s it! Now you have your very own hipster-couch (thank you study group). As a little bonus, the rooms can be used to store magazines and stuff. Just remember to dust it off regularly as dust will like your new couch just as much as you will..

I hope you got some of your questions answered. Otherwise feel free to ask me – I’ll see if I can help.

Follow on Bloglovin

36 kommentarer

 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] here to see this post in […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Svane

  Den er helt vild fed, er vild med farvenuancerne i jeres hynder og puder.. Jeg er selv flyttet i ny lejlighed, der er ca halv størrelse af hvad min gamle var:( men så er det jo med at være kreativ med pladsen, jeg har også lavet en pallesofa.. Jeg har malet mine paller hvide, da træet desværre var meget gult i farven, og så fandt jeg en boxmadras til at ligge ovenpå samt en masse puder. Syntes bare resultatet er blevet så fint og personligt, og så er det jo bare en dejlig flyder:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder også rigtig pænt! Og ja, det gode ved palle-formatet er, at man ikke kan undgå flyderen <3 Vores sofa fungerer også som seng for overnattende venner/søskende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Nanabech, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er så fin! Har lånt et af dine billeder til et indlæg om palle-møbler, men linker selvfølgelig tilbage til din blog. Håber det er okay 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt sikkert, så længe der er henvisning – mange tak for at du siger det 🙂 .. Og fint indlæg, i øvrigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvilken slags madrasser har du brugt?
  Jeg kan forestille mig, at de tynde slags ikke duer mht. hullerne i pallerne…

  Knus
  Frida

  http://www.fridaspeach.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har brugt skummadrasser :). I skumhuset i Århus (og sikkert også andre steder?) kan man gå ned og mærke på en masse skumprøver i forskellige tykkelser og hårdheder – jeg kan ikke huske hårdheden, men de er 15 cm tykke (ligesom pallerne) og de fungerer upåklageligt. I butikken var de rigtig søde til at hjælpe os med at finde den helt rigtige hårdhed. Vi sagde bare, at de var til paller, så de ikke skulle være for tynde og så tog ekspedienten fuldstændig over 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • fridaspeach

   Perfekt 🙂
   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor fedt! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og stilmæssigt: Det skal være råt, lækkert og selvfølgelig funktionelt – vores sofa er et godt eksempel her. På SU er der selvfølglig ikke råd til alt, men en af de ting vi har […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hverdagsmoment, Lottas Himmelrom, Peculiarmee, Nana Bech, Remodelista, Style at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] forestiller en palle sofa og det er simpelthen så fedt et indlæg så hop ind og læs det her på […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Er det nødvendigt at vaske og slibe pallerne, hvis man har tænkt sig at male dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   Det kommer nok an på hvad de har været brugt til – vores var både slidte og beskidte, så der var slet ingen tvivl om at de skulle vaskes. Slibningen tager de værste splinter og giver en lidt pænere overflade, men hvis du vil springe noget over er det nok det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Tak for hurtigt svar! Jeg tror bestemt jeg vasker og sliber – kan ligeså godt gøre det ordentligt 🙂
  Købte du også stoffet af skumhuset eller hvor er det fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   Selvtak :). Ja, altså når man alligevel er i gang kan man lige så godt tage det hele. Stoffet købte vi i stof2000 så vidt jeg husker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sebrina

  Hej 🙂

  Jeg er vild med din sofa og vil selv til at springe ud i at lave min egen.
  Har du skruet pallerne sammen, så de ikke skiller sig ad, eller er de alligevel så tunge, at de ikke rykker sig? 🙂

  Vh. Sebrina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   Mange tak :)!
   De bliver hvor de er, så du behøver ikke skrue dem sammen eller noget. Puderne kan til gengæld godt glide lidt, men det gør de vel egentlig i alle sofaer..
   – Nana 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg var SÅ tæt på at glemme det her indlæg igen-igen. Men her er det! Sofaen er den gode gamle, der dog har ‘mistet’ en station for at passe bedre ind størrelsesmæssigt – det […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Jakobsen

  Er vild med farvenuancen på pallerne! Hvordan har I opnået den nuance, eller er det bare patina (hader de gullige farver)? Håber du kan hjælpe da jeg inderligt brænder for at få sådan en fed sofa 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   Lidt af det er nok redigeringen, resten er slid – vi fik vores paller fra Christians forældres gård og de fleste af dem havde stået og samlet støv i ret lang tid og var i øvrigt godt brugte – det gør en del ;).. Men man kan få noget maling-agtigt, der giver den samme effekt – se homesicks vejledning her: http://homesick.nu/2013/09/my-latest-diy-a-new-dining-table/ ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Image via: nanabech , pallet-furniture  […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Arildsen

  Ka man hamstre den sy-vejledning til betrækket??! 🙂

  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   De er syet ud fra hovedet, desværre – Google er nok mit bedste bud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  SÅ lækker sofa! Den er virkelig flot.. Jeg ved godt at du har skrevet at I har fået pallerne, men ved du noget om paller? Hvad er forskellen på Euro-paller og engangspaller? Ved du om det er at foretrække at bruge den ene slags paller frem for den anden? Hvis de altså skal bruges til at bygge sofa? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • nanabech

   Mangemange tak :D.
   Så vidt jeg har forstået, er Europaller de mest holdbare/solide – og så synes jeg, at brændmærkerne og det generelle slid giver dem en del ekstra i forhold til engangspaller, der aldrig får det samme slid.. Så jeg ville holde mig til Europaller både af praktiske og æstetiske grunde :). Men man kan nok godt bruge engangspaller i en snæver vending.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej, den ser virkelig fed OG hyggelig ud. Et sted man har lyst til at slappe af, og arbejde 🙂
  De paller der står i hjørnet, er de samme mål som de andre paller, eller mindre? Og savner du nogen ryghynder, eller synes du det er behageligt nok for ryggen bare med mange puder? Tak for inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Bech

   Mange tak :)! Alle pallerne har de samme mål. Nej, altså siden billederne her, er der flyttet en ny, lidt større pude ind, som udgør noget ryglænsagtigt (se her). Den er vildt rar at have, men det var faktisk ikke noget, jeg havde tænkt, at jeg mangelede førhen. Tror det er et temperamentsspørgsmål :).
   Og tusinde tak for den søde kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Er det også en at man kan bruge som seng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] så er pallesofaer altså stadig en rigtig god og billig idé. Se hvordan, du bygger din egen lige her.  Bambusmøbler har sin renæssance for tiden og sniger sig ligeså stille tilbage i de danske […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Basic